/

Semifinal catalana als dobles del Godó amb la vista cap a Río

1 minut de lectura

No se’n parla. Els tornejos de dobles són gairebé invisibles a nivell mediàtic, eclipsats per les grans estrelles del tennis mundial en la categoria individual. I això també passa al Trofeu Godó. I segur que en el cas del torneig barceloní se n’ha parlat massa poc perquè el cartell de jugadors era quasi inigualable amb la presència del número 1 en la categoria, Jamie Murray (germà d’Andy); i del número 2, el brasiler Marcelo Melo. Murray ha fet parella amb el setè del rànquing, el també brasiler Bruno Soares, i Melo amb el vuitè, el croat Ivan Dodig. I no ens oblidem també dels números 9 i 10 del rànquing, ni més ni menys que els germans Bryan, Bob i Mike, tota una institució en la història d’aquesta disciplina.

Marc López
Marc López

Pel que fa als catalans, ha destacat la presència de Marc López i Marcel Granollers. I ha destacat encara més perquè després de quatre temporades no han competit junts. Ja van anunciar a finals de l’any passat que trencaven una parella que havia aconseguit èxits com el Masters Final ATP el 2012. Marc López fa ara tàndem amb Feliciano López mentre que Granollers està jugant aquest Godó amb l’uruguaià Pablo Cuevas.

El cas és que López i Granollers tornaran a compartir pista però en aquest cas en bàndols contraris. I és que aquest dissabte Marc López i Feliciano López s’enfrontaran a Marcel Granollers i Pablo Cuevas, que van vèncer ahir a la parella Murray-Soares, per aconseguir un lloc a la final de dobles del Godó, on jugaran contra el guanyadors del partit entre els germans Bryan i la parella formada pel bielorús Max Mirnyi i el filipí Treat Huey.

Marcel Granollers
Marcel Granollers

A banda de la lluita per la final, els López i Granollers competiran també per una plaça olímpica en l’equip espanyol, que s’acabarà emportant el tennista que estigui millor classificat en el rànquing. Ara per ara el més ben posicionat és Marc López, qui de classificar-se sembla lògic que jugui els Jocs amb Feliciano López, que és precisament el segon tennista espanyol amb millor plaça al rànquing de dobles. Granollers, que és el tercer, només tindrà opcions si aconsegueix grans resultats en el mes i mig que queda per tancar la classificació olímpica.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!