Rafa Nadal renuncia als Jocs Olímpics de Tòquio

1 minut de lectura
El torneig olímpic de tennis perd una de les seves grans estrelles.

Que el calendari atrafegat de 2021 és molt exigent per als tennistes professionals és una evidència. La represa de la competició el 2020 després del confinament s’ha ajuntat amb un 2021 especialment intens i més enllà de lesions hi ha un bon grapat de jugadors que estan refent els calendaris per intentar trobar espais de recuperació física. Un d’ells és Rafa Nadal, que després de caure eliminat de Roland Garros en unes semifinals memorables davant Novak Djokovic acaba d’anunciar que no participarà ni a Wimbledon ni als Jocs Olímpics.

La decisió del manacorí és sorprenent atès que en un primer moment sí que havia anunciat la seva intenció de competir en ambdós torneigs. El cansament acumulat per la temporada de terra batuda, però, li està passant factura i el fet de disposar de només dues setmanes entre el torneig parisenc i el londinenc l’ha fet decantar per renunciar a un Grand Slam en què també ha protagonitzat algunes exhibicions sonades. Deixar escapar Wimbledon era una opció sobre la taula davant la impossibilitat de fer el canvi cap a l’herba de forma esglaonada. El que sorprèn més és la renúncia als Jocs Olímpics d’un dels tennistes que més èxits n’ha obtingut en els darrers anys.

Rafa Nadal es va proclamar campió a Pequín 2008 en el torneig individual i va tornar a sumar un or en dobles masculins al costat de Marc López a Rio 2016, on es va haver de conformar amb la quarta plaça del quadre masculí. Ho ha comunicat amb aquestes paraules: “Els Jocs Olímpics han significat molt per a la meva carrera i sempre van ser una prioritat com a esportista. Vaig trobar l’ambient que tot esportista vol sentir com a mínim una vegada a la vida i vaig tenir la sort de viure’ls intensament en tres ocasions“.

Nadal se suma d’aquesta manera a Roberto Bautista, que fa pocs dies també ha explicat que prioritza el descans i que tampoc participarà als Jocs Olímpics d’aquest estiu. La renúncia del castellonenc dona l’accés al quadre olímpic al mataroní Albert Ramos, que en qualsevol cas, és lluny de disposar de les mateixes opcions de medalla que Nadal o Bautista. Altres grans estrelles com Naomi Osaka o Serena Williams també han expressat dubtes en públic sobre la seva participació olímpica