Gàlia Dvorak disputarà els seus quarts Jocs Olímpics

2 minuts de lectura
Després d’uns dies d’espera, finalment aquest matí el tennis de taula català ha validat un any més la seva presència als Jocs.

Des de fa setmanes la classificació de Gàlia Dvorak per als Jocs es podia donar per feta. L’actual jugadora del TT Tramuntana tenia la classificació al seu abast per rànquing olímpic però mancava la confirmació oficial que no es disputaria cap competició internacional més que pogués modificar l’ordre actual abans dels Jocs. Ara la Federació Internacional de Tennis de Taula ja ha donat per bo de forma oficial el rànquing, de manera que la mataronina es convertirà en una de les dones esportistes catalanes amb més experiència a Tòquio.

Dvorak ocupa el 79è lloc del rànquing olímpic però és una posició enganyosa. Al davant hi ha moltes esportistes que ja no poden accedir als Jocs per què la seva quota del seu país ja està ocupada per altres palistes. A més, també hi ha unes quantes jugadores que s’han guanyat la seva plaça en competicions preolímpiques, com la companya a la selecció espanyola María Xiao, nascuda a Catalunya però resident a Madrid des de fa molts anys. Dvorak ho va intentar en dues ocasions aquesta primavera sense èxit, però malgrat això ja té el bitllet per sumar Tòquio a les seves experiències prèvies a Pequín, Londres i Rio.

A la pràctica, si ens fixem en les esportistes sense plaça pendent de classificació via rànquing la catalana ocupa la desena posició, amb dues esportistes que s’han retirat de l’alta competició al davant i que en conseqüència no aniran als Jocs i ocupant d’aquesta manera una de les deu places que es repartien a través d’aquesta opció.

Experiència per equips i individual

L’any 2008 Dvorak va debutar als Jocs a la competició per equips al costat de Shen Yanfei i Zhu Fang, sense opcions de superar la fase de grups. A Londres 2012 va repetir experiència com a integrant de l’equip espanyol (amb Yanfei i la catalana Sara Ramírez), però no van poder superar la primera ronda davant les imparables xineses. Fa cinc anys, a Rio, Dvorak va debutar al quadre individual amb una derrota en primera ronda davant la brasilera Lin G malgrat endur-se dos sets durant l’enfrontament. Així doncs, un dels grans objectius de la catalana aquest estiu serà guanyar el seu primer partit olímpic i caldrà veure si té sort amb el quadre.