Més de 650 nedadors estrenaran a Begur una nova edició la Copa Marnaton

1 minut de lectura
Aquest cap de setmana les aigües obertes recuperen una de les competicions més rellevants del país.

La Copa Marnaton s’ha consolidat any rere any com una referència per als amants de la natació a mar obert i una bona oportunitat per combinar la passió popular amb una pulsió més competitiva d’aquesta modalitat esportiva. Després d’un 2020 per a l’oblit amb la cancel·lació de la competició arran de la Covid-19, aquest diumenge 6 de juny més de 650 participants s’aplegaran a la Costa Brava, a Begur, per estrenar la desena edició del circuit.

Com és habitual la Copa Marnaton proposa diferents distàncies als nedadors per què cadascú trobi el seu recorregut ideal a l’hora de llançar-se al mar. En el cas de Begur les distàncies seran de 7 quilòmetres, 3,5 km i 1,5 km, que han fet ple d’inscrits després que l’organització hagi hagut de retallar les places màximes disponibles i que havien arribat a portar més de mil nedadors a la competició catalana. Hi ha diverses mesures més en marxa fer no propagar el coronavirus, com les sortides en grups reduïts per afavorir la dispersió al mar o bé la recollida de dorsals amb cita prèvia, però la idea de fons és aprofitar el retorn de la competició per viure un bon esclat d’alegria al mar.

Ho explica David Campà, director general de Marnaton: “Totes les precaucions són perquè els nedadors i nedadores puguin gaudir d’una gran jornada de natació en aigües obertes. Estem molt il·lusionats i amb moltes ganes de tornar a fer girar la roda“.

Després de la cita empordanesa la Copa Marnaton ha programat noves proves a Sant Feliu de Guíxols (26 de juny), Cadaqués (18 de setembre), Formentera (16 d’octubre), Cadaqués (23 d’octubre, amb la modalitat de swimrun) i Barcelona (30 d’octubre), que exercirà de cloenda de la temporada.

Una prova solidària

Com és habitual, la Copa Marnaton col·laborarà amb causes socials per transcendir el fet esportiu. Enguany l’organització recaptarà fons per a “Pulseras Candela” a través de la plataforma Mi Grano de Arena, per col·laborar amb la recerca contra el càncer infantil, i també donarà suport a Superacció per afavorir la inserció social a través de l’esport. L’ONG tindrà presència en totes les cites de la Copa animant als participants a donar una segona vida als seus neoprens per tal que puguin ser utilitzats pels joves que formen part del programa Superacció.