Gisela Pulido intentarà lluitar pel podi olímpic de 2024

1 minut de lectura
Resident a Andalusia des de petita, Gisela Pulido és una de les cares més conegudes de Tarifa i una estrella mundial del surf d’estel.

Amb només 24 anys Gisela Pulido viu allunyada de les competicions que la van portar a convertir-se en campiona del món de kitesurf freestyle en deu ocasions diferents, la primera vegada quan tenia només 10 anys en un rècord de precocitat esportiva increïble. Satisfeta per la inclusió del surf als Jocs Olímpics, Pulido confia en les seves possibilitats d’esdevenir esportista olímpica el 2024 a París. La cita francesa serà la primera que inclourà una modalitat de kitesurf al programa olímpic després que el 2020 és previst que el surf faci la seva primera aparició històrica en uns Jocs a Tòquio.

Gisela Pulido té sis anys per adaptar-se a la disciplina que serà olímpica a París. Lluny de les acrobàcies del freestyle, el COI ha apostat per la modalitat de velocitat per incloure el surf d’estel als Jocs i, en conseqüència, la de Premià de Mar haurà de canviar de modalitat per ser competitiva. Té un marge de 6 anys per preparar-se i ja anuncia que vol anar pas a pas per assolir el somni olímpic. En declaracions a EFE assegura que es planteja dur a terme una primera fase d’adaptació amb molta càrrega d’entrenament i amb la incursió a algunes curses per provar el seu nivell amb rivals molt més experimentades que ella en la disciplina de velocitat. Una entrada gradual al món de la competició amb la taula “hidrofoil” que ja ha provat en ocasions anteriors i on no parteix de zero.

El Big Wave Challenge, un repte esportiu i vital

Sense que el pes recaigui en un jurat encarregat de valorar les cabrioles aèries, el kitesurf de velocitat és una carrera frenètica i espectacular que s’allunya molt del projecte que Pulido té entre mans des de fa uns quants mesos. L’esportista ha decidit surfejar les onades més grans del món amb el Big Wave Challenge i ha fet el debut a Hawaii amb l’onada “Jaws”. D’ara en endavant té intenció de compaginar aquest gran projecte esportiu i vital amb un llarg camí olímpic de 6 anys. El 2024 aconseguirà un or olímpic 20 anys després d’haver-se proclamat campiona del món per primera vegada?

Foto: @GoPro