/

Rugby entre píxels

2 minuts de lectura

 rugby_pixels

L’octubre passat es va disputar al Baldiri Aleu el partit entre la UE Santboiana i el FC Barcelona. El club de Sant Boi és el degà del rugby a l’Estat espanyol i la secció de rugby del FC Barcelona és una de les més antigues de l’entitat blaugrana.
I el partit va ser una autèntica festa del rugby català, a l’alçada del nom dels equips contrincants.

// Eloi Illa //

La primera mitja hora de joc va ser totalment del color groc que utilitzava el FC Barcelona aquell dia. La Santboiana cometia un error darrere l’altre, producte, segurament, dels nervis que comporten la disputa d’un partit tan assenyalat al calendari. Al minut trenta de joc, el resultat al marcador era de 0-8. Va ser deu minuts abans de la mitja part que la Santboiana va començar a carburar. Va aconseguir tancar el FC Barcelona darrere la seva línia de 22 (22 metres davant de la zona d’anotació). Arran d’aquesta pressió, al descans es va arribar amb resultat de 5-8. A la segona part, el que va passar va ser que la Santboiana va escombrar el FC Barcelona del camp. I no per demèrit dels blaugranes, que van fer un partit més que correcte i van jugar pràcticament tot el partit de tu a tu als de Sant Boi. Però la Santboiana aquest any està en un estat de forma brutal i, per què negar-ho, té molt bons jugadors. El resultat al final dels 80 minuts va ser de 32-13.

rugby_1

I ara arribem a la motivació d’aquest escrit
El partit el vam poder seguir en directe a través de la web d’Esport 3. Hem dit que el partit va ser una festa del rugby català i que el joc va estar a l’altura. Els comentaristes també. En Jordi Sunyer i el seu company van fer una retransmissió amb un esperit divulgatiu que convida a l’espectador novell a aficionar-se al rugby. Aquest aspecte és una de les coses que sempre m’han agradat del rugby: l’esperit divulgatiu dels seus narradors. Suposo que deu ser el fet de ser un esport tan minoritzat aquí a casa nostra, el que provoca que els periodistes encarregats de les retransmissions siguin aquells que estimen aquest esport. I a la majoria se’ls hi nota aquest amor.

3

I aquí ve la pinya. No pot ser que el servei de visionat en streaming d’Esport 3 sigui la castanya que és. La pilota de rugby no és rodona, és ovalada. Doncs la que es veia era rectangular. He vist partits en directe de rugby a través d’streamings pirates que en comparació amb el “legal” d’Esport 3 semblaven en HD. Que demanin assessorament tècnic a la gent de laola1.tv (recomanació total), no costa tant.

I, si veure el partit amb uns píxels de la mida de la Sagrada Família ja feia emprenyar… veure que, en aquell moment, al canal de TDT d’Esport 3 estaven fent la redifusió del Hat-trick Barça em va fer implosionar. No costa tant.

Des d’aquí demanem, sisplau, de genolls, a la gent d’Esport 3, que el partit de la segona volta l’ofereixin en directe i per televisió. Ja no demanem que ofereixin més d’un partit en tot l’any de rugby. Però demanem que aquell partit l’emetin en condicions, Que no costa tant.

// Una secció d’Eloi Illa // Foto: Edu Rois //

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!