Jaime Mateu assegura el bitllet olímpic en skate

1 minut de lectura
El Dew Tour no satisfà les expectatives del mallorquí, que malgrat tot assegura el bitllet olímpic.

Per primera vegada a la història els Jocs Olímpics inclouran la presència de l’skate al seu programa competitiu. L’esport del monopatí és una de les disciplines que debuten aquest estiu amb l’objectiu d’apropar l’olimpisme als esports urbans i juvenils, en una aposta compartida amb altres disciplines que també persegueixen un públic similar com l’escalada o el surf. En el cas de l’skate, a diferència dels altres dos esports, el debut vindrà acompanyat per la presència d’un esportista del nostre país. Jaime Mateu (Palma, 1995) participarà aquest estiu a Tòquio.

El mallorquí tenia una cita internacional que podia ser decisiva aquesta setmana amb la disputa del Dew Tour però no ha completat un bon campionat i s’ha hagut de conformar amb la 36a posició a la fase de classificació, lluny de tenir opcions d’accedir a la final i lluitar per les primeres places. Malgrat això, el pas d’aquesta competició ha ajudat a aclarir el panorama i Jaime Mateu ja pot dir amb tots els ets i uts que serà esportista olímpic aquest estiu. Mateu ocupa el 13è lloc del rànquing olímpic i ja no hi ha prou punts en joc fins el dia 29 de juny, dia que es tanca el rànquing, perquè ningú li prengui la plaça: aquell dia estarà entre els 18 millors del món.

Jaime Mateu competeix en la modalitat d’skatepark i té un palmarès notable en què destaca, per exemple, el seu doble triomf a Marsella al Red Bull Bowl Rippers (2017 i 2019, subcampió el 2020). El creixement d’aquest esport en la seva modalitat més competitiva ha anat lligat a l’evolució de l’esportista illenc, que per exemple va ser el primer campió del Circuito Nacional disputat el 2017 quan ja quedava clar que l’skate havia de fer un salt endavant en la seva estructura per poder complir amb tots els requisits olímpics. En un esport en què els trucs són determinants i una mala execució o caiguda pot provocar una caiguda enorme a la classificació, Mateu té capacitat suficient per plantar cara als millors especialistes del món i té condicions per aspirar a tot a Tòquio 2021.

Aquí podeu veure algun dels seus trucs en un vídeo recent:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jaime Mateu (@jaimemateu)