Pluja de medalles a Madeira camí de Tòquio

2 minuts de lectura
Del 16 al 22 de maig els nedadors catalans han demostrat tot el seu talent competitiu al campionat d’Europa.

Madeira ha sigut l’escenari finalment dels europeus de natació adaptada, una de les grans cites internacionals de la temporada i sens dubte un dels darrers grans campionats abans de la celebració dels Jocs Paralímpics de Tòquio que comencen el 24 d’agost al Japó. A l’illa portuguesa els nedadors catalans han tornat a demostrar que mantenen un excel·lent nivell competitiu i han aconseguit diverses presències al podi amb algunes medalles d’or incloses per a Sarai Gascón, Núria Marquès i Toni Ponce. Tots tres han rendit a gran nivell i estan convençuts que poden millorar els seus registres aquest estiu.

Sarai Gascón ha sumat set medalles a Madeira, amb una triple medalla d’or als 100 braça, als 100 lliure (on ha aconseguit la mínima A per als Jocs) i als 4×100 estils, plates als 100 papallona i 50 lliures i bronzes als 200 estils i 4×100 lliures. L’egarenca ha competit de forma habitual davant Núria Marquès i també fent-li companyia als relleus, en una sintonia treballada des de fa anys amb una coincidència a totes les competicions que sens dubte les ha ajudat a millorar a la piscina. La de Castellví de Rosanes ha tancat els campionats de Madeira amb vuit medalles. S’ha proclamat campiona d’Europa als 100 esquena i al 4×100 estils, ha sigut subcampiona als 100 braça, als 200 estils i als 400 lliures i bronze als 50 i 100 lliures.

Toni Ponce ha guanyat l’or als 100 braça i ha sumat sis podis més a Madeira / CPE

La petjada de Jaume Marcé des del CAR de Sant Cugat no s’acaba aquí, atès que Toni Ponce ha completat aquest trio d’or que tantes esperances deixa de cara a Tòquio. El vilafranquí també ha mostrat la seva polivalència amb set medalles als europeus de Madeira i s’ha penjat l’or als 100 braça, la plata als 100 lliures, 200 lliures i 200 estils i el bronze als 50 esquena, 50 lliure i relleu 4×50 estils. Òscar Salguero en aquesta ocasió no ha pogut retenir la corona europea i s’ha hagut de conformar amb la medalla de plata als 100 braça.

Destacar també les dues medalles guanyades per Òscar Salguero, plata en la prova de 100m braça SB8 i bronze en els relleus masculins 4x100m estils, prova en la que el jove Ariel Schrenck també va participar-hi, guanyant d’aquesta manera la seva primera medalla en un Campionat d’Europa.

Óscar Salguero ha guanyat la plata als 100 braça en la seva categoria / CPE

Des del País Valencià també cal destacar la medalla de bronze de Sergio Martos als 100 esquena i el bronze de José Antonio Marí als citats 4×100 estils.

Amb marca mínima

Ara mateix hi ha dos nedadors catalans amb plaça garantida al 100% per als Jocs de Tòquio d’aquest estiu. Són Toni Ponce i Sarai Gascón, que han firmat una mínima A que els dona aquest bitllet directe. Més enllà d’aquests dos noms amb experiència prèvia als Jocs, n’hi ha uns quants més que han assolit la mínima B i que pel nombre de places paralímpiques que té Espanya en natació adaptada també tenen el bitllet per als Jocs pràcticament fet. És el cas dels catalans Núria Marquès i Óscar Salguero, del mallorquí Xavi Torres i dels nedadors del País Valencià Ariadna Edo, Sergio Martos, José Antonio Marí i David Levecq.