Un saltador de només 17 anys, favorit al tradicional Torneig dels 4 trampolins

2 minuts de lectura

Es diu Domen Prevc. És eslovè, té només 17 anys i és la sensació actuals dels salts d’esquí. Ell és el favorit per guanyar el tradicional Torneig dels 4 trampolins de salts d’esquí.

Aquesta competició, celebrada des de 1952 a Àustria i Alemanya i que engloba quatre proves també puntuables per la Copa del Món, començarà com és habitual el 30 de desembre a Obertsdorf. El dia 1 de gener arribarà la cita més famosa de les quatre, els salts de Cap d’Any de Garmisch-Partenkirchen. El torneig seguirà el dia 4 a Innsbruck i, finalment, s’acabarà el 6 de gener a Bischofshofen.

Domen Prevc

Domen Prevc afronta el torneig després de guanyar quatre de les set primeres proves de la Copa del Món. És el lider de la classificació amb 540 punts, 158 més que el segon classificat. I el seu domini és encara molt més noticiable si tenim en compte que està succeint en el tro dels salts d’esquí al seu propi germà gran, Peter.

El declivi de Peter Prevc

Tota una celebritat de l’esport eslovè, Peter Prevc va ser el campió de la passada Copa del Món amb una autoritat absoluta i va ser també el vencedor del darrer Torneig dels 4 trampolins, amb tres victòries en les quatre proves. Tot i que aquesta temporada semblava que no havia de tenir rival, el germà gran ha començat el curs amb molt mal peu i afronta el Torneig dels 4 trampolins des de la 13a posició de la classificació general.

Amb el germà gran en baixa forma, ha estat el petit de la família el que ha pres el relleu i ha vençut ja a Kuusamo/Ruka (Finlàndia), Klingenthal (Alemanya), Lillehammer (Noruega) i Engelberg (Suïssa). Però la família no s’acaba aquí.

a302257a3e8b1ed3cb56

Fa uns mesos ja parlàvem a la Fosbury del que en realitat és un trio de germans. El mitjà, Cene Prevc, de 20 anys, també és saltador professional tot i que competeix a la Copa Continental, la segona categoria dels salts d’esquí a nivell internacional, de la qual és el líder momentani de la classificació. Tot i això, en les proves d’Engelberg dels passats 17 i 18 de desembre, Cene va pujar a la primera categoria i es va produir el fet històric de tres germans competint entre ells a la Copa del Món. A Eslovènia ja somien amb un podi integrat pels tres Prevc.

Els altres rivals

Així, Domen Prevc arribarà a Obertsdorf amb el repte que el nom de la família figuri novament a dalt del podi. Segur que no li posaran fàcil saltadors com els austríacs Stefan Kraft o Michael Hayböck, que voldran guanyar a casa. És el mateix cas que l’alemany Severin Freund, segon classificat de la Copa del Món la temporada passada. Altres saltadors amb possibilitats són el noruec Daniel-André Tande, segon a la general d’enguany, o el polonès Kamil Stoch. Per últim és una incògnita el paper de Peter Prevc perquè amb el seu talent no es pot descartar que recuperi les bones actuacions i es torni a endur el trofeu.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!