La selecció de quidditch vol tornar a representar Catalunya a la copa del món

1 minut de lectura
El 30 de juny i l’1 de juliol Florència acull una nova copa del món de quidditch.

L’esport sorgit de la imaginació de l’escriptora J.K.Rowling amb la seva celebrada saga de Harry Potter ja fa 13 anys que va fer els seus primers passos al món real (el dels muggles!) i 11 que va fer el seu primer gran salt de qualitat amb la celebració de la primera copa del món als EUA. La passió per un esport mixt i inclusiu que obre les portes a tothom va arribar a casa nostra amb la formació dels Barcelona Eagles, el primer club de quidditch del país, i una associació promotora d’aquest esport (AQC) que va impulsar la selecció catalana.

Encara no sabeu com es juga a Quidditch al món real? Us ho vam explicar aquí!

21316339_1943144472622529_5375047603818383819_o

El 2015, als Jocs Europeus d’Itàlia, Catalunya va debutar amb un meritori 7è lloc, amb triomf inclòs sobre la selecció espanyola. Un esport on un duel com aquest es viu amb normalitat i on preval el bon ambient sense entrar al joc de les prohibicions per a les nacions sense estat de les grans federacions internacionals. El Quidditch, com dèiem, obre les portes a tothom. Catalunya va fer el debut al campionat del món a Frankfurt, el 2016, en els tercers mundials, assolint el 12è lloc entre 21 seleccions participants, i va repetir experiència internacional l’any passat a Oslo amb la 12a plaça als europeus.

Aquest estiu es disputa la quarta copa del món en la seva vessant internacional. L’esport no ha parat de créixer en els darrers anys i això quedarà plenament reflectit en la cita de Florència: fins a 32 seleccions tenen el bitllet per disputar el mundial que fa tot just quatre anys només disputaven 7 països d’arreu del món. Els països anglosaxons (EUA, Austràlia, Canadà i la Gran Bretanya) tornen a ser els rivals a batre. Allà és on ha arrelat millor el quidditch, que ja arriba a països debutants aquest 2018 com Islàndia, Hong Kong, Malàisia, Nova Zelanda o Vietnam.

supp-cat

Campanya de finançament

Sigui com sigui, el creixement de l’esport també incrementa les despeses per als jugadors amateurs que volen dur la samarreta de la selecció a la toscana d’aquí a poques setmanes. Per aquest motiu, Catalunya de quidditch ha iniciat una campanya de micromecentatge a través de la plataforma Tot Suma on tothom que ho vulgui pot fer aportacions (des de 2 euros!) amb recompenses associades per contribuir al viatge.

Voleu aportar el vostre granet de sorra per què Catalunya competeixi a la copa del món? Podeu fer les vostres aportacions al Tot Suma!