La invisibilització de l’esport femení, tema de debat a Betevé

1 minut de lectura
Aquest dimarts el programa “El matí de Barcelona” ha debatut sobre la invisibilització de l’esport femení.

L’espai de Betevé ha organitzat una taula de debat radiofònic d’una hora per analitzar la situació actual de l’esport practicat per dones i la seva presència als mitjans de comunicació.

La Fosbury ha participat del debat amb la veu de la periodista Clara Basiana, que també ha aportat la seva experiència com a nedadora de sincronitzada d’elit. La resta de persones que han format part de l’espai “hashtag Barcelona” han estat Maria Losada, jugadora de l’INEF-Hospitalet, la selecció catalana i la selecció espanyola; Marta Camp, periodista del Departament d’Esports de betevé, presidenta del Club Esportiu Sants Gimnàstic i exgimnasta; i Nil Marco, entrenador del juvenil B femení federat de futbol sala a l’Associació Esportiva les Corts UBAE.

Després d’una primera aproximació a la realitat de l’esport femení amb dades diverses, el debat ha fixat la mirada en el paper dels mitjans de comunicació. Aquest ha estat l’eix central d’una conversa que també ha debatut sobre l’interès que genera l’esport femení, el creixement del nombre de practicants, la necessitat de comptar amb dones referents en esports masculinitzats, el greuge salarial per motius de gènere, els antecedents històrics per entendre el context actual o els reptes de futur.

Si voleu conèixer les dades Fosbury sobre gènere i mitjans, podeu fer un cop d’ull al següent enllaç.

El debat

Podeu reviure la conversa en el següent vídeo del programa “El matí de Barcelona”, presentat per la periodista Núria Ferré: