Marxa a peu i en bicicleta contra la nova autopista de Mallorca

1 minut de lectura
La construcció d’una nova autopista a Mallorca és rebutjada per múltiples col·lectius de l’illa

La Plataforma Antiautopista ja fa temps que es mobilitza per evitar la construcció d’una nova via ràpida i fer una crida per una Mallorca més verda, digna i justa que renega del model viari basat en grans autopistes. Aquestes infraestructures són considerades com a “model depredador” per totes les conseqüències associades: noves urbanitzacions, aparició de més centres comercials multinacionals, pèrdua d’espai per a l’agricultura o menyspreu de la xarxa de transport públic col·lectiu.

Malgrat la modificació recent del projecte després del canvi de govern al Consell Insular i de la pressió dels col·lectius socials, la Plataforma considera que els canvis són un “engany total” i denuncia que les obres continuen amb total normalitat.

Una marxa a peu i en bicicleta

Les protestes fa temps que perduren i el proper diumenge 23 de desembre viuran un nou capítol, en aquets cas socioesportiu, amb la convocatòria d’una marxa a peu i en bicicleta entre els municipis de Campos i de Llucmajor que si el projecte avança com està previst quedaran units per la nova autopista. La marxa recorrerà un trajecte d’uns dotze quilòmetres, començarà a les 10:30h  i acabarà a Llucmajor amb un dinar popular, parlaments i glosa.

Més de 4.000 persones i 160 associacions s’han unit al manifest de la Plataforma Antiautopista, que recomana als participants de la marxa del dia 23 anar vestits amb roba vistosa i calçats amb bones espardenyes per a caminar.

Voleu participar a la marxa? Us podeu inscriure aquí
Infografia de la Plataforma Antiautopista de Mallorca

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!