Què canviarà aquest dilluns pel que fa a l’esport? [Actualitzat]

3 minuts de lectura
Aquest dijous 4 de febrer es van anunciar alguns canvis en les restriccions a Catalunya per a la contenció de la Covid-19 de cara al dilluns 8 de febrer. El més comentat ha estat el canvi de confinament municipal a comarcal, però anem a veure els canvis que afecten al món de l’esport.
Aquí tenim el document oficial que ha difós el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya:
Modificacions en les restriccions al món de l’Esport

1 / Instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure obertes amb un aforament màxim del 50%, control d’accés i un màxim de 6 persones (excepte esport federat)

L’aire lliure seguirà sent un dels grans espais per a fer esport, ja sigui pels esports d’equip o per complexos i clubs esportius. Cal dir que ja fa setmanes que els molts clubs s’hi han adaptat i sembla que seguiran apostant per aquestes fórmules.

2 / Instal·lacions i equipaments d’interior:
aforament del 30%, limitació a 6 persones i ús de mascareta en activitats grupals.

Es reobren les instal·lacions d’interior, però amb restriccions importants. Reobren els gimnasos i pavellons amb l’aforament limitat al 30%, però d’entrada amb la mateixa limitació de grups de 6 persones.

ACTUALITZACIÓ: Finalment, i segons document/comunicat de la mateixa Secretaria General de l’Esport les activitats en interior “Es poden fer activitats en grup limitades a 6 persones, excepte en les activitats federades on es pot superar aquesta limitació de practicants si es fa amb els grups estables habituals i seguint el corresponent pla sectorial aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT”.

La setmana abans de Nadal es podia fer esport en interior amb limitació d’aforament però amb grups de més de 6 persones, i aquesta havia estat la principal queixa del món de l’esport veient que en aquestes mesures no es contemplen grups de més de sis persones… i més després de veure com s’han fet mítings electorals superant de llarg l’aforament permès per fer esport i que molts pavellons seran per primer cop centres de votacions.

3 / 

Represa de les competicions que donen accés a categories estatals.

Si a principis d’any van tornar diferents competicions que tot i ser catalanes tenen el rang d’estatals (com la Lliga Catalana d’Handbol que es considera la 2a Estatal, o la Nacional Catalana d’Hoquei que s’equipara amb l’OK Liga Bronce) ara serà el torn de les categories que donen accés a aquestes categories. Per tant, el món de l’esport celebra que es baixa un graó per poder tornar a competir (es calcula que afectarà a prop de 5.000 esportistes), però es lamenta que es manté una nova discriminació entre esportistes segons la seva categoria.

També es recuperen les competicions universitàries ja que es considera que donen accés a les competicions estatals universitàries.
Reaccions als canvis

Després de tenir moltes esperances en la reobertura, veient finalment les mesures de reobertura anunciades i els mítings que es van fer ahir mateix en instal·lacions esportives, la Plataforma Ja n’hi ha Prou va fer una piulada molt crítica ahir a la nit. Veiem aquesta i altres reaccions destacades: