Mònica Dòria i Miquel Travé brillen a casa

2 minuts de lectura

La copa del món de La Seu d’Urgell tanca la temporada de piragüisme d’aigües braves amb doble podi per als palistes del nostre país.

Fa 30 anys el Parc Olímpic del Segre va erigir-se com a instal·lació olímpica per als Jocs de Barcelona 1992. Una seu allunyada de la ciutat que des d’ençà ha vinculat La Seu d’Urgell amb el piragüisme d’aigües braves i ha convertit la capital de l’Alt Urgell en un emplaçament habitual per a les grans competicions internacionals d’aquesta disciplina esportiva. Enguany la copa del món ha tornat a omplir d’esport el municipi i ho ha fet com a prova final, essent la que tanca temporada, amb tots els galons. I en aquest escenari immillorable on dos palistes del Cadí Canoë-Kayak han aconseguit pujar al podi.

La primera en aconseguir-ho ha estat Mònica Dòria, que ha tancat una temporada molt bona en què destaca el seu primer podi en un campionat del món en categoria absoluta. L’andorrana havia tingut fins ara una participació discreta a les copes del món, fora de les finals tant en C1 com en K1, però ha aprofitat que la competició arribava al seu lloc d’entrenament habitual per demostrar el seu coneixement del terreny i el seu talent. El dia en què Jessica Fox ha fallat al K1 (després de sumar quatre victòries consecutives, ha sigut onzena), Dòria ha pujat al podi d’una copa del món tres anys després d’aconseguir-ho per primera vegada. L’esportista local ha sigut tercera, només superada per la germànica Ricarda Funk i la bretona Camille Prigent. A banda del podi, Dòria també ha sigut finalista en C1, amb una meritòria cinquena posició.

El darrer dia de competició ha arribat el torn de Miquel Travé, finalista al Premi Fosbury 2021 i en plena forma després de mostrar un bon nivell fa uns dies a Pau. L’urgellenc, que havia debutat amb el cinquè lloc al K1, ha millorat prestacions al C1 i s’ha enfilat fins la segona posició del podi després de tocar la porta 22 i ser superat per només nou centèsimes pel bretó Nicolas Gestin, que amb la victòria també s’ha endut el triomf absolut a la copa del món.

Miquel Travé, al podi / Carla Carrillo

 

Travé, que ha anat de menys a més en els darrers mesos, ha acabat al sisè lloc de la general: “La temporada s’acaba aquí de manera molt satisfactòria, llàstima d’aquest toc en una de les portes finals que m’ha deixat sense l’or avui, però ho he lluitat tota la baixada i alhora em sentia còmode en un traçat no precisament fàcil. Tenia clara l’estratègia i a això hi sumo l’ambientàs a La Seu, amb molta gent animant-me que sens dubte m’ha motivat a fer-ho el millor possible“.

La copa del món de piragüisme en aigües braves tornarà a La Seu d’Urgell l’any 2023.