El júnior Miquel Travé obté un doblet històric a l’europeu de piragüisme

2 minuts de lectura
El Club Cadí Canöe-Kayak torna a comptar amb una jove promesa del piragüisme d’aigües braves.

Amb més de 50 anys d’història d’un club pioner i amb tres dècades disposant de les instal·lacions del Parc del Segre com a gran reclam, La Seu d’Urgell s’ha erigit en l’epicentre indiscutible del piragüisme en aigües braves del nostre país. En els darrers anys no paren de sorgir talents de primera fila internacional de la base del club de l’Alt Urgell. Uns quants, a més, han viscut tota la vida a La Seu d’Urgell, la població de 12.000 habitants d’on ha sortit Núria Vilarrubla i des d’on aquest estiu Miquel Travé anuncia una carrera prometedora a l’elit.

Encara en edat júnior, aquest palista nascut el 2000 acaba de tancar un estiu perfecte als campionats d’Europa de categories inferiors. Fa un mes, a finals de juliol a Ivrea (Itàlia), Travé va proclamar-se campió del món júnior en C1, la seva prova preferida i la que és prioritària en les seves sessions d’entrenament. Un títol mundial impecable en una final en què el seu company Pau Etxaniz va acabar en la quarta posició. Travé va ser el més ràpid de les semifinals i va mostrar la seva superioritat a la final amb una baixada perfecta amb pràcticament 4 segons d’avantatge sobre el segon classificat:

Aquest mes d’agost Miquel Travé tenia una nova cita internacional de primer ordre amb la celebració del campionat d’Europa. Allà ha aconseguit una fita que només l’australiana Jessica Fox havia assolit abans: proclamar-se campió en uns mateixos campionats de piragüisme en les dues modalitats individuals per excel·lència d’aquest esport. Especialista en C1, aquesta ha estat la segona prova que ha disputat a l’europeu amb un resultat espectacular. Favorit al títol, ha complert els pronòstics guanyant l’or amb més de 5 segons de marge sobre el segon classificat:

Miquel Travé, al campionat del món absolut

Abans, en el seu debut a la competició, ja s’havia proclamat campió del K1, la modalitat on va sorprendre a tothom amb el seu triomf. Un mes i tres ors als europeus i als mundials júniors. La carta de presentació de Miquel Travé camí de la categoria sub 23 que estrenarà el curs vinent és immaculada. Abans d’això tindrà l’oportunitat de portar al seu talent al màxim nivell: del 7 al 9 de setembre Travé serà un dels protagonistes de la Copa del Món de La Seu d’Urgell i també participarà al mundial absolut de Rio de Janeiro del mes de setembre. Dues oportunitats d’or per a continuar millorant les seves prestacions després d’un estiu de somni.

Dk4rx3KW4AAUrx0