Vercher, Canari i Ricardet, guanyadors de la Lliga de Raspall

2 minuts de lectura
La final de la XXXVIII Lliga CaixaBank – Trofeu Diputació de València de raspall ha deixat com a campió a l’equip representatiu de Xeraco.

Vercher, Canari i Ricardet. Aquests són els campions d’enguany que han fet valer la seva condició de “locals” a la final per endur-se el títol més preuat per equips del raspall masculí. El 30-15 que situaren al lluminós contra El Genovés, amb Vicent, Tonet IV i Jose, ha significat el títol per als de la Safor en una partida disputada en la localitat xeraquera.

La fortuna ha estat per a Xeraco des de l’inici. La reballada ha decantat que la formació de Vercher partira des del dau. Això ha augmentat les possibilitats de victòria, ja que les característiques del trinquet afavorien a la velocitat de les tretes. Prompte, el rest del conjunt que ha vestit de blau ho ha certificat. La potència impresa per Vercher ha simbolitzat este factor i ha convertit tres quinzes directes des de la treta, val i net.

La resposta genovesina ha sigut la mateixa, val i net, encara que en este cas, els quinzes no es tancaven amb la mateixa facilitat. No obstant això, Vicent i Jose deixaven la seua empremta i Tonet IV ha certificat els 5 iguals.

El dau ha seguit de protagonista amb Vercher com a actor principal. Això no obstant, Tonet IV ha aconseguit fer el primer quinze des del rest (enviant-la des del 8 a la llotgeta) i ha tingut l’oportunitat de continuar-lo, però Vercher no soles estava en atac, també en defensa. Amb tot açò, Xeraco ha sumat el 10-5.

El marcador s’ha desnivellat en el següent joc, quan els xeraquers han trencat el dau als seus rivals en la tercera ocasió amb val (15-5). Vercher i companyia portaven el pes del joc a força de repartir-se la feina. Tot orquestrat per Canari. El mitger ha alliberat a Ricardet perquè matara al capdavant, mentre dirigia al rest per bombardejar als genovesins. Ha sigut el mateix Canari el que ha tancat el joc. La tensió ha estat present en el joc mental dels xeraquers i en els crits del seu mitger a l’hora d’assegurar-se el tanteig des del rest, sabedor que els donava mitja victòria.

Tot ha continuat des del dau amb jocs ràpids que s’han repartit cada formació en la treta. Ben és cert que El Genovés ha pegat un pas endavant i ha començat a intimidar més als de la Safor, amb nervis per tancar la victòria. Amb dos jocs més per cap (25-15), Xeraco tenia a tir la Lliga. Partia des del dau, amb Vercher de dolç. Així, s’han plantat amb un val que Tonet IV, amb una potent palma, s’ha encarregat de tombar. Els torns han canviat i els genovesins han disposat de dues oportunitats amb val per retallar distància i tractar d’igualar des del dau. Vercher ho ha impedit amb dues tretes i una errada de Tonet IV, enviant-la a la galeria llarga, ha permés que Xeraco certificara el triomf amb un quinze de Ricardet.

Així, Vercher ha estrenat el seu palmarés en una competició oficial. Per la seua banda, Canari ha alçat la segona Lliga amb Ricardet, el qual suma tres campionats en la vitrina.