L’escala i corda espera els nous campions de lliga

2 minuts de lectura
Aquest dissabte a la tarda la Lliga CaixaBank d’escala i corda es decideix amb la gran final.

La pilota valenciana es prepara per viure una segona quinze d’abril frenètica amb la disputa dels títols de lliga d’escala i corda i de raspall. El primer que es posarà en joc serà el de la Lliga CaixaBank d’escala i corda, que cerca nous campions després que els guanyadors de 2020 no hagin accedit a la final. Els dos equips que es veuran les cares al trinquet de Pelayo són la formació d’Almussafes formada per De la Vega, Javi i Carlos davant l’equip de Pedreguer-Masymas de Giner, Pere i Álvaro Gimeno.

Els de Pedreguer no tenen ni de bon tros la mateixa experiència que els d’Almussafes. De fet, Giner i Álvaro Gimeno debuten com a finalistes i per tant aspiren a proclamar-se campions per primera vegada a la màxima competició per equips d’aquesta disciplina. La resta de jugadors presents a la final ja saben què és guanyar aquesta competició. De la Vega, que juga com a rest, ha reconegut el mèrit dels seus rivals en la presentació feta aquest dimecres a València: “La trajectòria de l’equip de Pedreguer-Masymas, sense cap partida perduda, ho diu tot. Haurem d’estar perfectes si volem guanyar, encara que arribem amb molta confiança perquè el nostre equip ha experimentat una evident millora a mesura que ha transcorregut la competició”.

Pere, mitger dels de Pedreguer, ha reconegut aquesta evolució positiva dels d’Almussafes: “L’equip d’Almussafes ha anat de menys a molt més i en les partides de semifinals ha demostrat que està a un nivell altíssim deixant fora de la competició a un dels equips favorits. La final serà complicada, evidentment volem ser campions, però sobretot oferir un bon espectacle a la gent que ens estarà veient des de les seues cases”.

La final serà retransmesa per À Punt aquest dissabte 17 d’abril a partir de les 17:45h.

Una final que tots dos pilotaris consideren que està molt oberta i que volen gaudir més enllà de l’evident pressió davant l’expectativa d’assolir el títol. José Daniel Sanjuan, president de la Federació de Pilota Valenciana, ha volgut posar en valor la importància de l’esdeveniment: “La final de la Lliga és el principal esdeveniment de l’any, juntament amb la de l’Individual. Venen uns jugadors que han passat per la selecció valenciana, per les escoles de tecnificació. Per a la Federació és un plaer que tota la tasca que fem després siga recompensada amb el fet que estos jugadors siguen professionals”. Josep Maria Catalunya, president de la Fundació per la Pilota Valenciana, ha reblat el clau: “els dos equips porten una trajectòria fabulosa i la gent està expectant pel que passarà en la final. Desitgem que siga un èxit esportiu perquè això redundarà en el món de la pilota i dels patrocinadors”. 

La fotografia de portada correspon a la presentació de la final / Fundació per la Pilota Valenciana