Neix Iluro Sport, el web que uneix història i esport a Mataró

1 minut de lectura
Mataró és l’epicentre d’un nou projecte que se centra en la passió per la història de l’esport local.

Sovint quan ens endinsem en la història de l’esport ens trobem amb referències bibliogràfiques que ens ajuden a imaginar i retratar la realitat d’un moment històric concret, ja sigui a través d’un partit, un club, una federació, un gran esdeveniment esportiu o des d’una mirada més generalista. Si bé és cert que hi ha material que apunta a l’àmbit exclusivament local i que combina perfectament amb referències comarcals, nacionals, estatals o internacionals, també cal dir que l’accés a cròniques i dades esportives de dècades precedents a través d’internet sovint recau en hemeroteques de grans mitjans de comunicació. Des d’aquesta setmana els mataronins, però, ja tenen una referència pròpia i singular amb el naixement d’Iluro Sport.

Aquest lloc web dedicat exclusivament a la història de l’esport mataroní està impulsat per Josep Gomà i Nasarre i té la intenció d’anar creixent de mica en mica a través de l’arxiu personal de Josep Gomà i Carol, l’arxiu d’El Tot Mataró i d’El Tot Esport i amb les fotografies de Santi Carreras, així com les aportacions que els mataronins estiguin en disposició de fer per acabar d’afinar el fil històric esportiu de la capital del Maresme.

En aquest nou espai els reportatges històrics es combinen amb perfils biogràfics, informació sobre clubs o instal·lacions, cronologies i també amb un repàs a fons de les plantilles de les grans entitats esportives de Mataró al llarg de la història, temporada a temporada, així com un apartat dedicat a dades estadístiques amb un munt de resultats i classificacions per anar consultant amb calma.

El nom del projecte és un homenatge a la revista ILUROSPORT que creada l’any 1965 va informar durant 14 anys de l’esport mataroní d’una manera molt completa

Per celebrar l’arribada d’aquest nou projecte comunicatiu al nostre país, la Fosbury difonem un dels continguts que ja forma part d’Iluro Sport i que es va publicar originalment a principis del segle XXI a la revista El Tot Mataró sobre Teresa Maria Roca i Vallmajor, un dels grans noms de l’atletisme català dels anys 60 i 70 del segle passat. El podeu llegir en aquest enllaç i amb més elements complementaris a l’enllaç original d’Iluro Sport.