Les lligues Bankia de pilota valenciana conclouen amb la nova normalitat

2 minuts de lectura
La situació que estem vivint a causa de la crisi sanitària també ha afectat i molt a l’esport valencià per excel·lència, la pilota valenciana.

Les lligues professionals Bankia de raspall i escala i corda, així com la lliga d’elit Bankia de raspall femenina, van poder reprendre el seu camí el passat més de juny després de més de tres mesos aturades, i han anat finalitzant fins el passat dissabte 15 d’agost.

Punxa, Tonet IV i Néstor, campions de la Lliga Bankia de raspall-Trofeu Diputació de València

La primera final disputada fou la Lliga Bankia de raspall, on després de mesos de competició accediren a la final del 18 de juliol al trinquet de Castelló de Rugat, els equips de Punxa, Tonet IV, i Néstor, representant al poble del Genovés, i Pablo, Seve i Lorja, representant a Alzira. Una final on primerament els d’Alzira s’avançaren 0-15 al marcador però que els del Genovés li poderen pegar la volta fins el definitiu 30-15.

Punxa, Tonet IV i Néstor alçant el trofeu de campions

Puchol, Tomàs II i Guillermo, campions de la Lliga Bankia d’Escala i Corda

Dos caps de setmana després, l’1 d’agost fou el torn de la final d’Escala i Corda al trinquet de Pelai de València, on accediren els equips de Puchol II, Tomàs II i Guillermo, representant a Vila-real, i Pere Roc II, Javi i Carlos, representant a Benidorm. Fou una final molt disputada de principi a fi, però l’equip de Vila-real va arribar en un estat òptim de forma amb una gran progressió, i va poder imposar la diferència fins endur-se la partida 60-45.

Tomàs II, Puchol II i Guillermo

Victòria i Mar, campiones de La Lliga Bankia d’Elit de Raspall

Per últim, el passat dissabte 15 d’agost, es va disputar al carrer artificial de Massalfassar la final de la Lliga Bankia de Raspall femenina 2020, on els equips de Victòria i Mar, representant al club de Bicorp, i les germanes Anna i Noèlia, representant al club de Beniparrell, accedien a la cita després d’haver-se classificat amb autoritat.

La final, menys disputada i vistosa que les anteriors, possiblement per no disputar-se en un trinquet, fou dominada amb contundència per l’equip de Bicorp, que amb un 40-20 aconseguia el seu quart títol consecutiu.

Mar i Victòria amb el trofeu que les acredita com a campiones de les lligues Bankia
Mar i Victòria amb el trofeu

Després d’aquestes finals, tot i que el calendari professional no para amb diferents tornejos d’estiu, la federació i la fundació ja treballen per programar les competicions que iniciaran la temporada al setembre, tenint en compte la incertesa a causa de la pandèmia.