Bixintxo Bilbao, amb la resta de companys de l'equip francès al podi del mundial / Miguel López Mallach

El pilotari Bixintxo Bilbao suspès durant un any per lluir la ikurriña al podi del Mundial de Pilota

1 minut de lectura
Les banderes en el món de l’esport són un element que sovinteja en pràcticament totes les competicions internacionals. Però n’hi ha de primera categoria i d’altres de “prohibides”.

Mostrar una bandera aquesta vegada ha tingut importants conseqüències pel protagonista. Bixinto Bilbao, actual campió del món de pilota basca, sap des de divendres que s’ha d’allunyar de les pistes durant un any per haver comès un “delicte greu” a ulls de la Comissió Disciplinària de la Federació Internacional de Pilota Basca (FIPB).

El seu delicte és haver ensenyat la ikurriña, la bandera basca, al podi dels Campionats del Món a Barcelona, ​​el passat 20 d’octubre de 2018, després de ser coronat campió mundial de trinquet en al costat de Peio Larralde.

Entrevistat a ETB, el jugador ha confirmat que recorrerà la sanció i ha assegurat que està orgullós d’haver rebut la txapela de campió del món amb la ikurriña. “És vergonyós i trist que sigui una falta greu. Aquest any no podré participar a la Copa del món a París. Espero que em treguin la sanció, seria el més normal“, ha dit.

Les imatges del moment

El fotògraf Miguel López Mallach va captar el moment en què Bixinto Bilbao va mostrar la ikurriña en una seqüència d’imatges que val la pena recordar: