La Casa Cantonera d’Algemesí s’ompli de pilota en la presentació de PilotaViu

1 minut de lectura
La Casa Cantonera d’Algemesí va ser l’escenari de luxe que va acollir la presentació del projecte PilotaViu, este dissabte de vesprada.

Cada racó de la casa estava pensat per què l’ambient de pilota es respirara en tot moment: fotografies cedides pel Museu de la Pilota del Genovés, material per a fer-se les mans i fins i tot una corda que penjava sobre els caps dels assistents i dels protagonistes. A l’entrada destacaven dos panells amb fotografies i dades ressenyables d’Àlvaro i Waldo, les grans figures de la pilota que van ser convidats per a l’ocasió.

La vesprada va començar amb la intervenció de Ricard Sentandreu, coordinador del projecte. Va fer un repàs de la situació de la pilota a nivell comunicatiu abans de l’existència de PilotaViu i els motius que el van fer emprendre esta aventura. Per a finalitzar la seua intervenció, va recordar que PilotaViu va començar fa uns mesos una campanya de donatius, anomenada ‘Travessa per PilotaViu‘.

La segona part de l’acte tenia a les jugadores del CPV Algemesí com a protagonistes. Pau Molins i Pepa Gómez, conductors de la presentació, van preparar un joc per a les pilotaires del club local, que es van dividir en dos equips, un roig i l’altre blau. Mentre responien a les preguntes, sovint amb l’ajuda del nombrós públic assistent, contaven la seua experiència en el nostre esport.

Les jugadores del CPV Algemesí durant el joc. Foto: Ulisses Ortiz
Les jugadores del CPV Algemesí durant el joc. Foto: Ulisses Ortiz

El plat fort de la jornada va arribar amb la participació de dos llegendes: Àlvaro i Waldo. Ells també van haver de jugar a un joc basat en fotografies i vídeos antics en els quals ells eren els protagonistes. Cada document gràfic va servir per què contaren anècdotes molt interessants de moments que han quedat en la memòria col·lectiva dels aficionats de la pilota.

La sorpresa va arribar en forma de cançó per a donar el punt final a l’acte. Toni de l’Hostal va cantar el seu tema ‘Pililotaris’ enmig dels dos grans mites del nostre esport que van gaudir de l’acte i del caliu dels espectadors.

Galeria d’imatges

Recull de fotografies de Joanjo Puertos, Valerià Benetó i Ulisses Ortiz de la presentació de PilotaViu en la Casa Cantonera d’Algemesí. Van participar les jugadores del CPV Algemesí, Waldo, Àlvaro i Toni de l’Hostal.