Bicorp i Beniparrell es juguen la lliga de raspall

2 minuts de lectura
Este dissabte 10 de juliol la final es disputarà al carrer Lloret Papí de Càrcer i serà retransmesa en directe per À Punt a partir de les 17:45h.

La XV edició de la Lliga CaixaBank de Raspall Femení es resoldrà dissabte amb l’esperada partida entre Bicorp i Beniparrell. Els equips finalistes, amb Mar i Victoria per part de l’equip de la Canal de Navarrés, i Ana i Noelia per part del conjunt de l’Horta Sud, buscaran augmentar el seu palmarès en la competició. Fins a hui, Bicorp suma quatre títols consecutius (2017, 2018, 2019 i 2020) i és l’actual campió de la competició reina femenina, mentre que Beniparrell compta amb tres lligues (2014, 2015 i 2016).

La final del pròxim dia 10 de juliol suposa el cinquè duel entre les dues formacions en la lluita pel títol de Lliga. Dels cinc enfrontaments entre Bicorp i Beniparrell, quatre van caure del costat del conjunt de la Canal de Navarrés i un va quedar en mans de la parella de l’Horta Sud.

La dupla de Bicorp afronta el duel sabent que té el repte d’aconseguir una nova victòria en la competició. “Intentarem gaudir, perquè si anem amb confiança, espere que el resultat siga favorable”, ha explicat Victoria. El carrer de Càrcer, per a la jugadora de Bicorp, “és un carrer natural i cap equip està acostumat a jugar en un escenari així, així és que dependrà de com s’adapte cada equip”. “Beniparrell arriba molt fort, es va veure en la Lliga, que elles van quedar les primeres”, ha manifestat Victoria.

Per part de l’equip de Beniparrell, Ana i Noelia arriben per a trencar la ratxa de victòries de Bicorp, i ho fan amb tota l’energia i sense cap pressió afegida: “Després del campionat que hem fet, crec que arribem a la final en un bon estat de forma. Ja portem diverses finals i aquesta pressió la gestionem bé. Tindrem els nervis normals d’una final, pel públic, per la tele en directe, però amb els anys que portem jugant, aquesta pressió s’ha reduït. Les estadístiques no estan al nostre favor contra Bicorp, però aquí estem per a intentar trencar-les”, ha manifestat Ana. Respecte a l’escenari de la final, el carrer de Càrcer, ha manifestat: “Pel que he vist per fotos és un carrer molt ampli i molt llarg, així que serà una partida molt llarga. L’estat físic serà molt important”.

En paraules del president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán, “per a la Federació és un orgull comptar amb un elenc de jugadores en constant creixement, tant a nivell esportiu com humà”. “La nostra aposta per l’esport femení és una realitat des de fa molts anys”, ha afegit Sanjuán. “Desitgem que continuen sent el motor de l’esport en un futur immediat”, ha conclòs.

Per part seua, el director general de l’Esport, Josep Miquel Moya, ha recordat la “capacitat, tècnica i força” de totes les jugadores, així com el treball “exquisit de la Federació amb la normativa sanitària”. “És una satisfacció continuar contribuint al desenvolupament de la pilota femenina, ja absolutament consolidada tant en qualitat com en quantitat”, ha afegit Moya.

Font de text i imatges: Federació de Pilota Valenciana