Ana i Victòria busquen el triplet a la final individual de raspall

1 minut de lectura
Una de les grans cites de l’any de la pilota valenciana es juga aquest diumenge.

El trinquet de Genovés acull aquest diumenge 18 d’octubre les finals del Campionat Individual de raspall femení amb un duel al màxim nivell entre les dos grans dominadores de la disciplina del darrer lustre. Victòria de València i Ana de Beniparrell s’enfronten amb un gran al·licient en joc: aconseguir el triplet de títols en aquest torneig davant la millor rival possible.

Victòria de València defensa el títol assolit el 2019 i ha derrotat a Joana de Tavernes Blanques per 25 a 5 als quarts de final i a Amparo de Moncada per un idèntic resultat. En cas d’imposar-se seria el seu tercer títol en els darrers quatre anys. De la seva banda, Ana de Beniparrell ha tingut un camí més llarg per plantar-se a la final. Va debutar a la segona fase del torneig amb victòria davant Nerea de Moixent per 25 a 5. Als quarts de final va vèncer a Aida de Moixent per 25 a 10 i a la semifinal va guanyar a Mar de Bicorp per 25 a 10. La jugadora, escollida millor esportista Fosbury per votació popular de l’any 2018, va guanyar el títol de raspall tant el mateix 2018 com el 2016.

Les dues jugadores han protagonitzat una rivalitat magnífica en els darrers anys i de fet ja es van enfrontar a la final de 2017 amb triomf per a Victòria de València. Aquesta jugadora està forjant un gran palmarès amb 13 títols de màxim nivell (2 Individuals Bankia, 4 Lligues Bankia, 4 Autonòmics per parelles i 3 Supercopes), a més de 4 subcampionats. Ana de Beniparrell, té 10 títols de màxim nivell (2 Individuals Bankia, 3 Lligues Bankia, 2 Autonòmics per parelles i 3 Supercopes), a més de 14 subcampionats. Totes dues jugadores han aconseguit títols en els campionats Europeus de categories inferiors i també en la selecció absoluta, on són companyes d’una gran selecció valenciana femenina al costat de Mar i Amparo.

Les partides es jugaran amb un aforament especial de 150 persones, i amb un protocol per a garantir les mesures de distanciament i seguretat. Totes les entrades estan assignades de manera que el diumenge no podran accedir al trinquet més persones de les que s’han registrat en la Federació de Pilota amb anterioritat.

La Gran Final serà retransmesa en directe per la televisió valenciana, À Punt, a les 11.30 hores, per la qual cosa tothom podrà gaudir de la partida de raspall a través de la pantalla de televisió. Prèviament a la gran final, es disputarà l’enfrontament del tercer i quart lloc, a partir de les 9.45 hores del matí, en el qual es jugaran Mar de Bicorp i Amparo de Moncada.