El patinatge artístic català confirma el seu potencial al mundial de França

3 minuts de lectura
El CPA Olot i Pau Garcia es proclamen campions del món a França

Advertíem a la prèvia que el patinatge artístic català arribava a Mouilleron le Captif, una localitat prop de Nantes, en plena forma i amb múltiples opcions de podi. Havia arribat el moment més important de la temporada internacional i els patinadors del nostre país han tornat a superar les expectatives amb resultats excel·lents davant patinadors d’arreu del món i del domini clàssic italià. La traca final arribava el dissabte 13 d’octubre i no hi va haver decepció amb una final dels grups de xou grans memorable.

El CPA Olot ha tornat a tastar l’èxit amb un exercici de missatge cru des de l’escorxador. Una coreografia que va patir una ensopegada insòlita al campionat estatal davant el CPA Girona però que ja va agafar la directa a l’europeu i que ha tornat a proclamar-se campió del món a França amb tres notes de 10 i amb un 9.2 com a puntuació més baixa.

Un nou resultat magnífic que fa justícia a l’espectacle vist al pavelló i que va deixar sense opcions (mai millor dit) a les companyes del CPA Girona, capaces de recuperar el seu millor nivell després d’un europeu per sota de les expectatives i revalidar una plata mundial d’autèntic luxe atesa l’hegemonia de les garrotxines. Dos equipassos, s’analitzi com s’analitzi.

https://www.youtube.com/watch?v=3E6bsVXggd0&feature=youtu.be

En aquesta ocasió, a més, la final va comptar amb un tercer equip català amb moltes ganes de recuperar el camí de l’elit amb el nou grup gran de xous que va ser capaç d’enfilar-se fins a la quarta plaça final, només per darrere dels Royal Eagles italians. Un resultat extraordinari per al Reus Deportiu i que deixa ben clar que si els aficionats catalans volen gaudir del millor patinatge artístic del món només cal que assisteixin al campionat de Catalunya on cada temporada els diferents conjunts estrenen les noves coreografies. 1-2-4 en una final del mundial. L’èxit indiscutible, però, no s’atura a la disciplina més nombrosa del patinatge artístic: els campionats de La Vendée han ofert un munt d’actuacions sensacionals.

https://www.youtube.com/watch?v=RCRFKECgrtE

Una setmana abans el CP L’Aldea havia confirmat que és un dels millors equips esportius de les Terres de l’Ebre amb un nou podi internacional als grups petits de xou. Una medalla de bronze per darrere els dos equips favorits d’Itàlia i per davant un cop més del PA Maçanet, que es va haver de conformar amb la quarta plaça.

A Mouilleron le Captif encara hi ha hagut dos podis més per als patinadors catalans. Dues medalles magnífiques en categoria masculina assolida per dos talents indiscutibles d’aquest esport.

La primera va arribar en categoria júnior, on l’esportista del Reus Deportiu Pau Garcia va confirmar que és una de les grans promeses d’aquesta disciplina proclamant-se campió del món amb els mateixos exercicis que ja l’havien portat a ser el millor d’Europa i de diversos torneigs internacionals aquest 2018. Encara en edat juvenil, Garcia té marge de millora però ja és el millor de la seva generació.

https://www.youtube.com/watch?v=rVO1cAR1FYI

Pere Marsinyach, subcampió del món a Mouilleron le Captif

Un altre que també és campió d’Europa és Pere Marsinyach en categoria absoluta. Després de millorar passet a passet en els darrers anys, per fi ha aconseguit pujar al podi d’un mundial amb una medalla de plata més que merescuda malgrat la igualtat dels participants. Marsinyach és el nou subcampió del món i ja mira de reüll l’italià Lucaroni, medallista d’or.

https://www.youtube.com/watch?v=Q8_ajXAceWE

La final va comptar amb un quart lloc extraordinari de Sergio Canales i una sistena posició meritòria per a Llorenç Álvarez.

En categoria femenina, sense Mònica Gimeno, els resultats també han estat lluïts. Carla Escrich ha aconseguit la seva millor posició en un mundial amb una quarta plaça lluitada per darrere d’un triplet italià tan previsible com sensacional. Noemí Isla, a més, ha acabat en la setena posició. En categoria júnior, Andrea Silva ha debutat amb una vuitena posició final entre 29 participants. Definitivament, el patinatge artístic català viu un moment d’esplendor que ja fa anys que dura.