El patinatge artístic viu el moment més àlgid de 2018 a França

2 minuts de lectura
Aquest dimecres 3 d’octubre La Vendée ha donat el tret de sortida al mundial de patinatge artístic, la cita més esperada de la temporada.

Després dels campionats territorials, nacionals, estatals i europeus, la temporada 2018 arriba al seu moment àlgid amb la celebració dels mundials de patinatge artístic, la competició que aplega els millors patinadors d’arreu del planeta disposats a fer brillar els seus exercicis en el millor escenari possible.

Aquest 2018, un cop més, el patinatge artístic català és una de les principals potències a seguir. Afortunadament per a la butxaca de clubs i esportistes, aquest cop, molt a prop de casa, a la regió de La Vendée francesa. Lluny queden els esforços impossibles i les campanyes de mecenatge brillants per poder desplaçar-se a Nanjing de fa tot just un any. La competició comença amb les proves individuals i anirà creixent fins a viure la final dels grups de xou grans el proper 13 d’octubre.

Els al·licients per als aficionats catalans han començat des del primer dia. Aquest dimecres ha debutat Pau Garcia, el jove patinador que ha meravellat aquest 2018. L’esportista del Reus Deportiu es va proclamar campió d’Europa juvenil a principis de setembre per davant d’Àlex Medina, del CP Valls, que no ha estat escollit per participar al mundial júnior. Garcia també ha guanyat altres competicions com la copa d’Alemanya:

El domini del patinatge artístic català a l’estat espanyol és evident en categoria sènior: els set patinadors que participen a les proves individuals (inclòs el solo de dansa femenina) són esportistes de la Federació Catalana. Entre ells brilla el nom de Pere Marsinyach, el bicampió d’Europa que està en plena forma després de brillar a les Açores i que busca el seu primer podi en un mundial després del quart lloc de l’any passat. Sergio Canales i Llorenç Álvarez l’acompanyen en la competició masculina.

Pere Marsinyach, a l’europeu d’aquest passat mes de setembre

També centra bona part de les mirades Mònica Gimeno, qui l’any passat va proclamar-se subcampiona del món a la Xina. Vinculada des de fa pocs mesos al PA Sitges, tindrà com a companyes d’equip a la vigent medallista de bronze europea, Carla Escrich, i a Noemí Isla, del CHPA Cadí, amb ganes de quedar ben a prop de les places de podi. Completa la nòmina de patinadores individuals l’osonenca Marina Gibaja, la pionera del solo de dansa del nostre país a les grans cites internacionals.

El 6 d’octubre les mirades se centraran en CP L’Aldea i el PA Maçanet, els protagonistes catalans de la competició de grups petits de xou. L’Aldea arriba després d’una bona temporada on s’ha proclamat subcampió d’Europa de la disciplina i, sens dubte, és un dels candidats a pujar al podi de La Vendée.

El darrer cap de setmana, finals de traca i mocador

El següent cap de setmana arribarà el torn de quartets i del grup de xou grans, amb triple protagonisme català per a l’esperat duel entre el CPA Olot i el CPA Girona en una temporada amb victòries a les dues bandes, així com el retorn del Reus Deportiu en una disciplina on ja van brillar fa uns quants anys i en què tenen ganes de lluitar per un top 5 a França.

El Lliçà de Vall, de la seva banda, intentarà sorprendre en la modalitat de quartets davant els grans favorits.