Barcelona 14/10/2018. Campionats del món de pilota Barcelona 2018. Foto: MIGUEL LÓPEZ MALLACH

La inauguració dels mundials de pilota omple la Vall d’Hebron

2 minuts de lectura
Aquest diumenge ha començat el campionat del món de pilota a Barcelona amb una gran resposta de públic

Els barcelonins han omplert el pavelló de la Vall d’Hebron, completament remodelat, per viure en directe l’estrena d’un campionat del món que oferirà partits d’altíssim nivell d’una disciplina espectacular. La primera jornada oferia només un tastet abans de l’inici de la gran majoria de competicions aquest dilluns amb molts enfrontaments en el programa del mundial. De fet, dos partits de dues disciplines diferents que servien pràcticament com a exhibició però que enfrontaven a alguns dels grans favorits a pujar al podi de Barcelona. També, és clar, l’acte institucional d’inauguració.

El campionat del món de pilota, que s’allargarà fins el proper dissabte ofereix partits en quatre grans disciplines d’aquest esport: cesta punta, frontennis, mà i pala-paleta. Les diferents disciplines de la pilota també compten amb pistes de tota mena: trinquets i frontons de 30, de 36 o bé de 54 metres. Abans de l’estrena oficial del torneig, Espanya i l’Argentina van veure’s les cares per primera vegada en la modalitat de paleta cuir masculina.

Barcelona 14/10/2018. Debut de la competició de paleta cuir masculina. Foto: Miguel López Mallach

Emiliano Skufca i Erik Zubiri van aconseguir el primer triomf davant la parella argentina formada per Carlos Dorato i Sebastián Andreasen per 15-7 i 15-5. Un triomf clar abans que comencés l’acte institucional amb la presència de Marta Carranza, Comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Agustí Brugués, president de la Federació Catalana de Pilota i de Xavier Cazaubon, president de la Federació Internacional de Pilota Basca. Amb el record de Barcelona 1992 ben present, el tret de sortida davant un pavelló ple va donar pas a un nou enfrontament del mundial.

Voleu saber com viu aquest esdeveniment Agustí Brugués, president del Comitè Organitzador del campionat del món? No us perdeu l’entrevista de La Fosbury abans de començar els campionats!
El president de la Federació Internacional, durant el seu discurs / Foto: Miguel López Mallach

La Cesta Punta, una disciplina espectacular

La cesta punta va aparèixer en escena per oferir un espectacle majestuós entre l’equip espanyol i el mexicà, els dos principals candidats a liderar el medaller final del torneig. El duo ibèric va saber imposar el favoritisme i es va endur la victòria per 15-9 i 15-8 al frontó de 54 metres.

Barcelona 14/10/2018. Debut de la competició de Cesta Punta. Foto: Miguel López Mallach

A partir d’aquest dilluns tant el CEM Olímpics de la Vall d’Hebron com els frontons de Bac de Roda comencen a acollir el gruix de partides del campionat del món. A més, l’Ajuntament de Barcelona ha ofert aquest migdia una recepció oficial als organitzadors i participants del mundial. Ha començat l’espectacle a Barcelona.

https://www.youtube.com/watch?v=lWzrEw8Wfxw