Un documental dibuixa la realitat del patinatge artístic a través del CPA Girona

1 minut de lectura
Júlia Riera, Èlia Bosch, Cintia Ortuño i Nídia Martin han unit esforços per editar un lúcid documental sobre el CPA Girona

Mentre els equips de xou grans de patinatge artístic viuen un moment de pausa després d’una primavera atrafegada i abans d’iniciar l’esprint final per explotar la millor versió de les seves coreografies al campionat del món que es disputarà a La Vendée francesa el proper mes d’octubre, quatre estudiants de l’escola universitària ERAM de Girona han publicat un treball en forma de documental curt que s’endinsa en el dia a dia de les patinadores del CPA Girona.

Amb múltiples veus i perspectives, 24 4 Elite retrata els somnis de les patinadores així com l’exigència física i tècnica d’un esport en constant creixement en els darrers anys. El CPA Girona és el vigent subcampió del món de la disciplina i campió d’Espanya per primera vegada després de superar l’exercici del CPA Olot un mes i mig abans de disputar l’europeu de Lleida, on es van tornar a quedar a les portes de la medalla. Un conjunt que va fer el salt als grups de xou grans fa poc temps amb un èxit constatable i amb coreografies cada cop més sòlides i atrevides.

L’encert del documental, rodat en anglès, és recollir la reivindicació d’unes patinadores acostumades a compaginar el ritme d’un esport d’elit amb la precarietat d’un esport amateur. Les renúncies personals i les dificultats econòmiques per poder participar a les grans competicions internacionals s’entrellacen amb una il·lusió i un compromís magnífics per tirar endavant un projecte col·lectiu de primer ordre. Com bé es pregunta una de les patinadores, quina diferència hi ha en el que elles fan (en entrenaments, en l’exigència per estar al capdamunt de tot) envers el que poden fer els grans equips de futbol o de bàsquet del nostre país?

Si voleu conèixer un dels millors grups de xou grans de patinatge artístic del món per dins, aquest és el vostre documental.

24 4 Elite – CPA Girona Documentary

El CPA Olot, protagonista d’un altre documental

Fa pocs mesos ens fèiem ressò d’un altre curt documental penjat a la xarxa que tenia com a protagonista l’equip de xou grans del CPA Olot, el vigent campió del món i d’Europa de la disciplina. En aquella ocasió el treball retratava un fet insòlit: les narracions radiofòniques que ja fa anys que acompanyen l’equip garrotxí a través de Ràdio Olot.