SOPAR 15 ANYS FEDERACIO CATALANA DE PADEL. FOTO: VALENTI ENRICH

Ivan Corretja recorda els inicis del pàdel a Catalunya, quan era un esport “de pijos”

2 minuts de lectura
Dins del cicle d’entrevistes de la Federació Catalana de Pàdel, destaquem la interessant conversa amb el seu president d’honor que serveix per recordar els inicis d’aquest esport a Catalunya.

Va ser ara fa gairebé 17 anys, quan Corretja i la resta de companys de directiva, van aconseguir constituir la Federació Catalana de Pàdel. “Abans de ser una realitat, vam haver de topar amb molta burocràcia i que va obligar a constituir-vos primer com a Associació Pàdel Catalunya l’any 1998, i com a Unió Esportiva de Pàdel de Catalunya el 2001. No va ser fàcil, vam haver de picar molta pedra i recórrer molts quilòmetres pels clubs d’arreu del territori català”, explica Corretja.

“El pàdel era un esport de ‘pijos’. Jugava Aznar. Estava mol mal vist”

En aquesta entrevista emesa al canal oficial d’Instagram de la Federació Catalana de Pàdel, Ivan Corretja recorda amb nostàlgia aquells anys, quan “el pàdel era un “deporte de pijos””: “La gent tenia bastanta desconeixença sobre el pàdel i només sabien que el jugava José Maria Aznar i poc més” (somriu) “la nostra mentalitat era clara, volíem popularitzar el pàdel i que el jugués tothom, així que vam posar en marxa l’Interclubs femení de pàdel, el Circuit Català i vam aconseguir que la pròpia Federació Catalana de Pàdel gestionés per si mateixa les seves llicències”.

“No teníem cap dubte que el pàdel a Catalunya triomfaria”

Totes aquelles llavors van ser les que van servir per començar a fer créixer el pàdel català, i el bon treball realitzat des de llavors queda reflectit en els números: “L’evolució ha estat espectacular i ha demostrat que el camí i el recorregut que s’ha seguit fins ara ha estat el bo. En els seus inicis teníem aproximadament entre 150 i 200 llicències de jugadors, i avui la Federació Catalana de Pàdel en té 20.000. I de clubs, que no en teníem ni 20, ara hi ha 260”. Per acabar, apunta que el pàdel encara s’ho ha de creure més: “Crec que el pàdel té un potencial molt gran i encara es podria vendre millor. Es podrien fer millors retransmissions, el patrocinadors hi podrien apostar més… Hi ha un potencial brutal. Encara estem lluny d’altres esports”.

Sopar dels 15 anys de la FC de Pàdel. Foto: VALENTÍ ENRICH

El cicle d’entrevistes de la Federació Catalana de Pàdel amb les principals autoritats esportives continuarà la setmana vinent amb Gerard Figueras. El Secretari General de l’Esport i de l’Activitat Física serà entrevistat el pròxim dijous 11 de març a les 19h al canal oficial d’Instagram de la Federació Catalana de Pàdel.