El cúrling té còmic: Orange Delivery:

3 minuts de lectura

Si heu descobert la Fosbury i/o aquesta secció de la mateixa fa poc, potser us estareu preguntant per quin motiu a la secció de còmics només parlem de manga. La raó és ben senzilla, trobar còmics sobre esports que no siguin futbol és molt complicat. No n’hi ha masses, o si n’hi ha, són molt poc accesibles. Però quan un entra en el món del manga, la cosa canvia. Sovint es diu que al Japó hi ha un manga per a cada persona, un d’aquells tòpics que curiosament són certs. Allà llegeixen manga des de petits fins a la tercera edat, el mercat és enorme, i això permet una gran especialització. La quantitat de gèneres i estils és aclaparadora, i un dels que més ha triomfat històricament és el gènere esportiu. Futbol, bàsquet i beisbol són els grans triomfadors, però com dèiem, la oferta és tan gran que hi ha manga de pràcticament qualsevol esport. Poseu-me a prova: “digues, hi ha algun manga sobre cúrling?” Doncs sí, existeix.

orangecu

No us enganyaré, no és un d’aquells manga mítics com els que hem anat comentant fins ara. És un manga realment modest, que amb prou feines ha arribat als quatre volums recopilatoris. No deixa de ser una curiositat, però per això som aqui, per descobrir-vos aquestes petites perles del món del còmic esportiu. Orange Delivery no passarà a la història com un gran manga, però que hagi estat el primer (o dels primers) en tractar el tema del curling, ja és un mèrit.

Orange Delivery comença presentant-nos a la seva protagonista, Miho Shirokawa, una joveneta que és a punt de començar el seu primer any a l’institut. Una de les seves grans aficions és el bowling, interès que ha compartit des de la infantesa amb la seva amiga Miho Yoshii (també comparteixen nom de pila). Però malauradament aquesta última es trasllada a Hokkaido (la illa més al nord del Japó), de manera que perden el contacte i la nostra protagonista comença a perdre la motivació envers el bowling. Després de la última derrota en un torneig, la Miho Shirokawa rebrà una trucada de l’altra Miho, li explicarà que ha penjat les botes del bowling i s’ha proposat arribar als pròxims Jocs Olímpics d’hivern en un altre esport: el cúrling. La trucada acabarà amb el compromís de la protagonista d’apuntar-se al club de cúrling del seu nou institut, però quan arribi a la pista de gel trobarà el seu primer obstacle: no hi ha cap club de cúrling.

curling

Però allà es trobarà amb una peculiar parella: una noia baixeta i pleneta de molt caràcter i un noi alt i més aviat calladet (per no dir “tontet”), que es dediquen al patinatge artístic, oferint una imatge ben peculiar. Els dos tenen molt mala fama entre la resta d’habituals a les pistes de gel, no sabem exactament per quin motiu, però són “uns personatges” d’aquells que normalment no t’agradaria tenir a prop. Malgrat això, i seguint la línia còmica d’aquest manga, la nostra protagonista acabarà embolicada amb aquest parell en la tasca de crear el club de cúrling de l’institut. Això la portarà a enemistar-se amb altres usuaris de la pista de gel, a conèixer una professora que vesteix com una “lolita” i que és capaç de saber com t’alimentes i a quin esport et dediques magrejant-te una mica, o a un nou estudiant jugador de hockey amb una rivalitat amb el seu germà, practicant de cúrling.

Orange Delivery és un manga on prima sobretot l’humor, és una comèdia senzilla i que basa bona part dels seus gags en les bromes picants. De fet, el manga comença amb una bona dosi de l’anomenat “fanservice”, ensenyant a la seva protagonista als vestuaris, en roba interior, després a casa canviant-se de roba mentre parla per telèfon, o tenint encontres amb nous personatges en postures compromeses. És un manga que posa la directa en aquest aspecte, dirigit a un públic adolescent que segur agraeix tots aquest moments. El dibuix tampoc destaca per ser res de l’altre món, però quan es tracta de representar l’humor i l’erotisme se’n surt perfectament (de fet, la barreja de l’humor i l’erotisme és l’especialitat d’aquest dos autors).

curling2

No passarà a la història ni pel seu dibuix ni pel seu argument, tampoc pels seus personatges o les situacions que planteja. Però Orange Delivery és el primer manga de cúrling del que tenim notícia, i que ens demostra que en el món del manga, i més concretament, en el món del manga esportiu, sembla que no hi ha límits al que es pot arribar a fer.

Autor: Oriol Estrada Rangil (@capitanurias) | www.laarcadiadeurias.net