La Copa del Rei d’hoquei patins: la cita de les sorpreses

2 minuts de lectura

Reus acull des d’avui i fins diumenge la Copa del Rei d’hoquei patins, la competició espectacular que reuneix els 8 millors equips del primer tram de temporada a l’OK Lliga. Més enllà dels amfitrions (un dels clàssics de la competició), es produirà el clàssic enfrontament entre el Liceo gallec i els equips catalans, encapçalats pel Barça (màxim favorit) i el Vic (vigent campió). Hi haurà, també, una absència destacada, la del Mortiz Vendrell, quart classificat a dia d’avui i campió el 2013 i el 2014.

VIC Campió 2015
El Vic campió el 2015 a Blanes

La 72a edició de la Copa comença amb un duel entre l’equip revelació i un històric que torna a la cita després de 3 anys d’absència. El Caldes (10è) o bé el Noia d’Aleix Esteller i Ferran Rosa (6è) asseguren la presència d’un equip modest a semifinals. El seu rival sortirà del duel entre el Barça, a qui se li ha ennuegat la competició les darrers tres temporades, i l’Igualada més complet dels darrers anys capitanejat per Ton Baliu. Un autèntic partidàs.

El favorit, dos històrics en ple procés de recuperació i un debutant (que havia participat al format de Copa antic, als anys 70) que aquesta temporada també debuta a l’OK Lliga després d’encadenar dos ascensos previs consecutius. Tots 4 formen una primera part del quadre certament singular.

Partits apassionants

A l’altra banda del quadre, dos partits apassionants: el Liceo i el Voltregà, semifinalistes l’any passat, volen posar punt i final a una mala ratxa de resultats a la copa que els ha deixat fora de la final de forma reiterada en la darrera dècada. Especialment preocupant en el cas dels gallecs, que ja acumula 7 anys consecutius movent-se entre la 1a i la 2a plaça de la lliga. A més, afronten la cita amb la certesa que Jordi Bargalló, ànima i estrella de l’equip en les darreres 12 temporades, deixarà el club a l’estiu per fitxar per l’Oliveirense portuguès.

coparei_ok

Finalment, el Reus Deportiu provarà de sorprendre el Vic, defensor del títol i segon classificat a la lliga, un escull duríssim per a un equip que aquesta temporada no ha sabut guanyar encara els osonencs i una ciutat que viu intensament l’hoquei patins. Els del Baix Camp confien en l’olfacte golejador de Raul Marín, màxim golejador de l’OK lliga, per passar a semifinals.

Cinc campions catalans en 10 anys

En els darrers 10 anys fins a 5 equips han aconseguit alçar el trofeu de campió de la copa. Tots ells, catalans. Per partida triple ho han fet el Vic (2009, 2010, 2015) i el Barça (2007, 2011, 2012), i en dues ocasions, l’absent Vendrell (2013, 2014). El Noia (2008) i el Reus (2006) també han celebrat la victòria en aquest període. L’OK Lliga, la competició de la regularitat, només compta amb 6 campions diferents en 46 anys d’història.

La copa, queda clar, és la cita per excel·lència de les sorpreses. Així doncs, ben atents al que puguin fer equips sòlids com el Noia, l’Igualada, el Voltregà o el Reus Deportiu, quatre equips plens d’història que volen capgirar les apostes per engreixar, una mica més, el seu palmarès.