110a Edició de la Copa Nadal, al Port Vell de Barcelona

La Copa Nadal, un clàssic amb rècord a Barcelona

1 minut de lectura
Com cada any aquest matí el port de Barcelona ha estat l’escenari de la tradicional Copa Nadal.

El Club Natació Barcelona ha tornat a organitzar aquest 25 de desembre, dia de Nadal, la travessia marítima més popular de la capital catalana. La Copa Nadal ha celebrat la seva 110a edició en un dia força càlid i assolellat lluny d’edicions històriques de la prova marcades pel fred, la pluja o el vent. Aprofitant les condicions de bonança meteorològica 370 nedadors s’han llançat a l’aigua del Mediterrani, amb rècord inclòs de nedadores amb 114 dones entre els participants.

En una jornada marcada per l’alegria, les disfresses i les ganes de passar-ho bé, l’esportista del Centre Natació Mataró Guillem Pujol ha demostrat que domina com ningú el recorregut de 200 metres imposant-se per sisena vegada consecutiva i establint un nou rècord de triomfs seguits a la prova barcelonina. Pujol ha completat el recorregut en 2 minuts i 17 segons i ha superat el seu germà Ricard (2:25) i el nedador del CN Sitges Pol Soler, que ha completat el podi amb un temps de 2:35.

Entre les dones la més ràpida ha sigut Laura Rodríguez, que amb només 17 anys ha revalidat la victòria assolida el 2018 amb un temps de 2:44 per davant de les seves companyes del CN Barcelona María José Mojica (2:55) i Ekaterina Schchelchkova (3:07).

El fotògraf Miguel López Mallach ha assistit a la prova disputada al Port de Barcelona i com ja és tradicional ofereix una galeria fotogràfica als lectors de La Fosbury que retrata perfectament la jornada lúdicoesportiva viscuda avui abans de desfilar cap als tradicionals dinars familiars. També, com comença a ser habitual, ha estat una travessia marcada per la reivindicació de la llibertat dels presos polítics en plena jornada nadalenca.

Galeria d’imatges de la 110a Copa Nadal, per Miguel López Mallach