Rugby a la presó

1 minut de lectura
Aquest dilluns els Espartans Catalunya han disputat el seu primer partit al Centre Penitenciari de Joves de Granollers.

El camp de sorra de la presó vallesana ha sigut l’escenari del debut dels Espartans Catalunya de Quatre Camins, un equip d’interns que va començar a practicar l’esport de l’ovalada el passat mes de setembre amb doble entrenament setmanal els dimecres i els dissabtes per conèixer les normes i singularitats del rugby així com per estar en bona forma física. Una quinzena de presos conformen l’equip de Quatre Camins i aquesta setmana han pogut jugar el seu primer partit de Rugby 7 amb una durada de mitja hora i tres parts de deu minuts.

No ho han tingut fàcil els debutants atès que davant seu s’han trobat amb un combinat de jugadors dels Gòtics, el Barça, el Terrassa, el BUC i el Badalona amb força més experiència i amb qui han compartit placatges, carreres i percussions en un enfrontament en què el resultat era del tot irrellevant. La presó de joves de Quatre Camins també ha viscut per primera vegada un tercer temps entre interns i visitants que ha anat acompanyat de somriures i obsequis en un duel que promet repetir-se més endavant.

D’aquesta manera, el projecte de portar el rugby a les presons de Catalunya com una eina de reinserció i copiant l’experiència d’èxit d’altres països ha viscut el seu primer gran moment en dates prenadalenques. Un moment àlgid per als jugadors dels Espartans que van escalfar amb ganes ja des de les nou del matí tot i que el partit no va començar fins a les 11h.

Els Espartans Catalunya també han conformat un equip a la presó de Mas d’Enric, a les comarques del Camp de Tarragona, i és previst que durant el primer trimestre de 2020 també pugui fer el seu debut davant un altre combinat de jugadors de clubs catalans de rugby disposats a fer créixer la pràctica del seu esport també dins els murs de les presons.