Jessica Vall, subcampiona d’Europa als 200 metres braça

2 minuts de lectura
La nedadora barcelonina manté el seu idil·li amb els 200 metres braça. Nou podi europeu per a Jessica Vall

Després de l’anunci de Mireia Belmonte que renunciava als campionats d’Europa d’aquest estiu per problemes de salut, totes les mirades estaven fixades en les proves de braça femenina. Allà dues nedadores que estan oferint un duel preciós en totes les proves disputades d’aquest 2018 oferien les opcions més sòlides de medalla a l’esperada cita escocesa, la competició més important d’aquest any. Jessica Vall i Marina Garcia, després de triomfar als Jocs del Mediterrani i brillar als campionats estatals, eren dues opcions sòlides en la lluita pel podi dels 100 i, especialment, dels 200 metres braça.

En la prova de debut Jessica Vall es va quedar amb la mel als llavis amb la quarta plaça final, un molt bon resultat per darrere només de l’ultrafavorita Yuliya Efimova, el ressuscitat talent lituà Ruta Meilutyte i l’italiana Arianna Castiglioni. Marina Garcia, com sempre un pas per darrere, va acabar en la sisena posició.

https://www.youtube.com/watch?v=cpOU5RC_KEA

Als 200 braça Jessica Vall s’ha classificat per a la final després d’imposar-se amb solvència a la seva semifinal i veure com l’altra sèrie era molt més ràpida, amb un gran paper de Garcia. A l’hora de la veritat, les dues nedadores catalanes han ofert unes excel·lents prestacions i un inici de prova molt valent. Al pas pels 100 metres, Jessica Vall liderava la prova i Marina Garcia la perseguia des de la segona plaça. Faltava, és clar, la progressió de la russa Efimova, que s’ha acabat imposant amb claredat en una nova exhibició anys després de ser sancionada per dopatge. Vall i Garcia han aguantat el ritme i entre elles s’hi ha colat l’anglesa Molly Renshaw. Quarta plaça de Marina Garcia, a només dues dècimes d’un podi molt anhelat i que manca a la seva trajectòria.

La plata de Jessica Vall replica els èxits assolits en els dos darrers campionats d’Europa: plata a Londres 2016 i bronze a Berlín 2014. Un triple podi continental que va acompanyat d’un bronze als mundials de Kazan de 2015 i un nou èxit internacional després de quedar-se fora del podi als Jocs de Rio de 2016 i als mundials de Budapest de 2017.

Jessica Vall, eufòrica

Els companys de RTVE que cobreixen en directe el campionat d’Europa l’han entrevistat a la piscina de Glasgow. Us oferim a continuació un recull de les seves declaracions:

“He apretat les dents, he pensat en les sèries fetes a font-romeu i a Sierra Nevada, i estic molt contenta de com m’he sentit, amb confiança i amb ganes, un aspecte que he anat millorant al llarg de l’any. Les meves possibilitats passaven per intentar sortir molt ràpida, segura, i intentar buscar la medalla d’or que era molt complicada. Sabia que érem 5 amb opcions de medalla i volia posar-los les coses difícils. Aquesta plata m’ha fet especial il·lusió, perquè veníem d’uns anys, sobretot des dels Jocs, complicats. D’aquí poc faré 30 anys i em sento afortunada de continuar competint, jugant, a aquest nivell. Demà he de canviar el xip, amb la prova dels 50 braça, que és on ho tinc més difícil per arribar a la final”.
Recomanem la conversa que vam tenir fa uns mesos amb Jessica Vall després de guanyar l’or als campionats d’Europa en piscina curta: “Vull continuar millorant