L'equip d'Aventura2Challenge, després de completar la primera etapa

Troguet i Latorre, a l’aventura al bell mig dels Alps

2 minuts de lectura
Aquests dies quatre esportistes estan fent la travessia alpina entre Dachstein i Obertauern en esquí de muntanya.

Stefi Troguet i Ferran Latorre protagonitzen des d’aquest dimecres i fins dissabte una aventura alpina hivernal que els portarà a recórrer 64 quilòmetres i superar 4.650 metres de desnivell positiu en tres dies. Una ruta tirolesa especialment espectacular des del punt de vista paisatgístic que transcorre per una glacera i que ve marcada per les dures condicions meteorològiques amb el pas de la tempesta Sabine just aquests dies d’expedició. En total, els responsables del projecte havien calculat un esforç de 35 hores dalt dels esquís amb ascensions a cims com el Niederer Rumpler (1.979 metres), el Taubenkogel (2.300 metres), el Hoher Gjaidstein (2.794 metres), el Westliches Dirndl (2.834 metres), el Hoher Dachstein (2.995 metres) o el Hoher Kreuz (2.837 metres).

L’objectiu d’aquesta aventura, més enllà de posar a prova la resistència física i perseguir una proesa esportiva en un moment de l’any especialment complicat per aconseguir-la, és posar a prova un nou dispositiu GPS anomenat Aventura2 impulsat per TwoNav. La marca ja va patrocinar un altre gran repte fa uns mesos amb el Trail2Challenge que va creuar els Pirineus a peu i en BTT i sembla obstinada en demostrar la qualitat i precisió dels seus productes a través de grans fites esportives.

Dos dels quatre protagonistes de l’aventura alpina són esportistes de casa nostra. Stefi Troguet continua sumant reptes de gran envergadura a la seva trajectòria després de fer història l’any passat convertint-se en la primera dona alpinista andorrana en fer cim a dos pics de més de vuit mil metres, el Nanga Parbat i el Manaslu, sense fer ús d’oxigen artificial. El català Ferran Latorre s’ha sumat a l’Aventura2Challenge després de completar els 14 vuit mils del planeta i de brillar com a càmera en múltiples expedicions d’alta muntanya arreu del món en les darreres dècades. Els seus companys d’expedició són la germànica Elisa Deustchmann i el francès Pierre Vignaux.

L’equip d’Aventura2Challenge, després de completar la primera etapa

El temporal obliga a canviar la ruta prevista

Des de la màgica sortida de Hallstatt l’expedició ha enfilat en la seva primera jornada la via més ràpida per arribar al refugi de Simoneyhütte, amb 14 quilòmetres de trajecte i 1.700 metres de desnivell positiu. Les condicions meteorològiques de forts vents i nul·la visibilitat en alguns trams del trajecte han fet imprescindible l’ús del GPS que precisament estan posant a prova aquests dies. Una jornada marcada per alguns trams de perill i per la impossibilitat d’afrontar les ascensions previstes inicialment.

Després dels tres dies de repte, aquest dissabte Ferran Latorre, Estefania Troguet i companyia retornaran al punt de partida inicial. Vistes les condicions actuals del seu recorregut, sens dubte, el projecte s’haurà convertit en una autèntica aventura que haurà anat més enllà fins i tot del que podrien haver pensat en acceptar el repte.