El Vòlei Neu aterra a Catalunya

1 minut de lectura
El 14 i 15 de març l’estació d’esquí de la Vall de Boí viurà el primer campionat estatal d’una modalitat en auge.

No tot està inventat. Això és el que devien dir-se els impulsors del vòlei neu quan fa pocs anys van decidir canviar la clàssica sorra del vòlei platja per la frescor de la neu i van veure que la cosa funcionava. Un nou esport de neu que agafava el testimoni d’un esport modern que ja en el seu moment va ser una variació virtuosa del clàssic voleibol en pista. L’esport del segle XXI muta sense por cap a nous formats i ara aquella idea primerenca ja compta amb circuits internacionals reglats en una fase de creixement evident.

La Federació Internacional de Voleibol ha marcat el camí d’aquest esport per als propers vuit anys i de moment ja ha aconseguit que als Jocs Olímpics de la Joventut celebrats a Suïssa fa un mes es fes una exhibició del vòlei neu amb la participació d’alguna estrella del voleibol com els campions olímpics Giba i Vladimir Grbic, la doble medallista Elizaveta Bracht-Tishchenko o el campió olímpic en la modalitat de vòlei platja Julius Brink. Dos anys abans, de fet, als Jocs Olímpics de Pyeongchang ja es va celebrar una exhibició nocturna d’aquesta modalitat amb un gran impacte entre el públic coreà.

Sigui com sigui, el primer campionat del món d’aquesta nova modalitat esportiva es disputarà el 2021 i les diferents federacions estatals s’han començat a posar les piles per enviar-hi els seus millors equips.

Boí Taüll estrenarà el vòlei neu al nostre país

Amb una experiència prèvia aragonesa, aquest hivern serà l’estació d’esquí de Boí Taüll l’encarregada d’acollir el primer campionat estatal de vòlei neu. La prova la disputaran un màxim de 24 equips, 12 per gènere, i serà puntuable per al rànquing mundial així com un pas previ imprescindible per a classificar-se per a la segona edició del Campionat d’Europa EuroSnowVolley2020 que es disputarà el mes d’abril als Alps austríacs.

El vòlei neu compta amb una normativa similar a la del vòlei platja però amb tres jugadors a la pista per equip i amb opció de comptar amb un reserva i fer un màxim de dos substitucions en cadascun dels sets. Els partits es disputen al millor de tres sets a quinze punts i en el primer campionat d’Espanya del proper mes de març l’organització preveu un sistema de competició amb fase de grups el dissabte i un diumenge reservat per a les finals de cada categoria.

el vòlei neu, un esport en auge
Estrelles del voleibol al 2019 FIVB Snow Volleyball World Tour