Un corredor català, el primer en acabar una cursa de 1.000 km a Anglaterra

1 minut de lectura
Oriol Antolí és un dels corredors catalans de curses de superllarga distància amb millor palmarès.

Aquesta setmana va aconseguir un nou repte en ser el primer corredor en acabar la Monarch’s Way Ultra, una prova de 1.000 quilòmetres que es disputa al sud d’Anglaterra. Es dona la circumstància que en les dues primeres edicions cap dels participants l’havia pogut completar, de manera que Oriol Antolí ha fet història aquest mes de maig.

La Monarch’s Way Ultra, que ressegueix el traçat que va seguir el rei Carles III en ser derrotat a la batalla de Worcester, va començar des d’aquesta localitat el 19 de maig. Té un recorregut de 990 quilòmetres malgrat que Antolí en va acabar corrent més de 1.000 i un desnivell superior d’uns 10.000 metres.

El corredor terrassenc va arribar a la meta amb un temps de 12 dies, 10 hores i 32 minuts i després de llargues jornades maratonianes on només dormia tres hores. Va ser segon fins al quilòmetre 500 abans de posar-se líder i arribar a la meta amb una estelada i celebrar-ho amb una ampolla de cava.

Solidaritat amb l’associació Prodis

El repte d’Antolí també tenia un vessant solidari ja que ha recaptat diners per a l’entitat terrassenca Prodis que es dedica a les persones amb discapacitat intel·lectual.

Aquest article ha estat publicat originalment a NacióDigital.cat, el diari digital més llegit a Catalunya.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!