Cadena humana fins al cim del Cavall Bernat

1 minut de lectura
El 28 d’abril el món de l’esport torna a actuar per reclamar la llibertat dels presos polítics.

L’Associació Catalana pels Drets Civils, amb el suport de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Crida per la Llibertat, Òmnium Cultural, l’ANC i Bombers per la República, organitza l’acte “Faran el CIM!” per “denunciar la injusta situació de les persones represaliades i mostrar el suport de la societat civil“.

La iniciativa vol que els presos polítics i els exiliats coronin un pic emblemàtic del nostre país, l’agulla del Cavall Bernat de Montserrat, de forma simbòlica. Milers de persones participaran en una cadena humana per traslladar des del centre de Collbató fins al Cavall Bernat les fotografies dels represaliats.

Presentació de la iniciativa "Faran el CIM!", amb la presència de l'alpinista Ferran Latorre / ANC
Presentació de la iniciativa “Faran el CIM!”, amb la presència de l’alpinista Ferran Latorre / ANC

Un recorregut de 7,5 quilòmetres dividit en tretze trams diferents que aniran augmentant progressivament de dificultat. Els primers seran oberts a qualsevol amant de la muntanya que vulgui col·laborar amb la iniciativa i els darrers d’ells seran responsabilitat d’escaladors professionals, atesa la dificultat de l’agulla del Cavall Bernat.

Les inscripcions per participar de “Faran el CIM!” s’obriran el dilluns 16 d’abril. Els organitzadors calculen que l’acció es podrà dur a terme amb la col·laboració de 5.000 persones.

Ferran Latorre dóna suport a la iniciativa

El primer català en completar els 14 cims de més de 8.000 metres del planeta participarà activament del darrer tram del repte esportiu i solidari. Latorre va fer una crida a altres esportistes a participar de la cadena humana del 28 d’abril i mullar-se per la llibertat dels presos polítics:

Mai vaig pensar que hauria d’escalar per raons polítiques. Ja va sent hora que algun esportista faci alguna cosa. Al món passen coses més enllà de l’esport i davant de coses que passen tenim l’obligació moral de dir-hi alguna cosa”

També hi donen suport els familiars dels presos. Ho ha explicat Laura Masvidal, parella de Joaquim Forn:

“Lluitem per contradir el relat de la violència. És un relat que no ens representa i ara toca tornar-ho a demostrar. Aquesta iniciativa és molt visual del que és Catalunya”
Els darrers dies del mes d’abril hi haurà una altra iniciativa esportiva per reivindicar la llibertat dels presos polítics. KMS per la llibertat” unirà Barcelona amb les presons madrilenyes  en una cursa per relleus.