Laia Sanz ja domina el mundial d’Enduro

1 minut de lectura

La pilota de Corbera de Llobregat és garantia d’èxit. Fa un munt d’anys que va començar a dominar el món del trial fins a esdevenir la millor pilot de la història d’aquesta disciplina. Més endavant va començar un nou camí d’èxit tant al Dakar com a les proves d’enduro. Guanya allà on va i al Dakar fins i tot ha estat capaç de situar-se entre els millors pilots de la prova més famosa del món dels ral·lis.

14929667891418

Aquest 2017, després de l’experiència a l’Amèrica Llatina, Sanz torna a compaginar la participació en ral·lis amb les cites del mundial d’enduro. Aquesta darrera competició ha començat a Múrcia, a Puerto Lumbreras, amb la celebració del Gran Premi d’Espanya, que programava les dues primeres carreres del mundial d’enguany. La catalana ha tornat a demostrar des d’un bon inici que és fiable en tots els terrenys i s’ha embutxacat els dos primers triomfs de la temporada. Suma 50 punts i ja en té 6 de marge sobre la segona classificada, de manera que la lluita pel sisè títol mundial d’enduro ha començat de la millor manera possible.

L’alemanya Maria Franke, una autèntica especialista del motocròs, torna a ser una de les grans rivals a la general. A Múrcia va ser l’única capaç de discutir-li el lideratge matiner a l’Xtreme Test. Va ser un miratge. En la següent especial Laia Sanz va reprendre el control i ja no va abandonar la primera posició en un terreny trencat, exigent i amb altes temperatures. Un dels trams complicats del recorregut portava els ingredients del trial:

Un mundial escurçat

Una de les cites previstes de la temporada, el Gran Premi d’Eslovàquia, s’ha anul·lat, de manera que els triomfs són encara més rellevants. La propera gran cita arribarà a finals de juny, a Hongria, on Laia Sanz vol sentenciar el mundial abans d’arribar en territori alemany. Seria el seu sisè títol d’enduro, el 19è de la seva carrera en una cita mundial després dels 13 triomfs assolits en trial i en què també ha guanyat 6 Dakars en categoria femenina. Continua guanyant, continua el fenomen Sanz.