El termòmetre dels nostres pilots al Mundial de MotoGP 2017

2 minuts de lectura
Una vegada més, el circuit de Xest ha posat punt i final al Mundial de MotoGP. I una vegada més, els nostres pilots han estat del tot protagonistes. Els prenem la temperatura!
Pugen

termòmetre amunt

Marc Márquez: 1r

298 punts (6 victòries, 12 podis i 8 poles)

Es pot pujar més? Què més és pot dir del pilot de Cervera? Amb 24 anys ja té la categoria de llegenda però aquesta temporada ha hagut de suar la victòria fins al final contra un Dovizioso que a principis d’any no semblava el rival a batre. Ha copiat la puntuació del 2016 (298 punts) i s’encamina a igualar el pòker de triomfs de Mick Doohan.

Dani Pedrosa: 4t

210 punts (2 victòries, 9 podis i 3 poles)

Pedrosa s’ha recuperat amb escreix d’un mal 2016 i ha acabat el curs amb victòria a Xest i traient-li la quarta posició final a Valentino Rossi. El pilot de Castellar del Vallès sembla haver assumit un paper de secundari. Però si Dovizioso ha estat a punt de guanyar enguany perquè no ho pot fer ell l’any que ve?

Àlex Rins: 16è

59 punts (Millor posició: 4t lloc)

El debut de Rins a la màxima categoria ha estat positiu si tenim en compte que a principis de temporada va patir una caiguda que el va deixar KO gairebé fins l’equador del campionat. Ha acabat l’any amb una cinquena posició al Japó i un quart lloc a València.

Es mantenen

termòmetre igual

Maverick Viñales: 3r

230 punts (3 victòries, 7 podis i 5 poles)

Amb el seu pas a l’equip oficial Yamaha tothom el donava com a favorit el títol. I el de Roses va començar responent a les expectatives amb dues victòries en les dues primeres curses. Va tornar a guanyar en el cinquè gran premi, a França, però des de llavors el seu rendiment va minvar i ha acabat la temporada sense opcions de disputa del títol.

Aleix Espargaró: 15è

62 punts (Millor posició: 6è lloc)

A simple vista 62 punts poden semblar un molt mal resultat. Ara bé, si comparem l’actuació d’Aleix Espargaró amb la del seu company d’equip Sam Lowes (5 punts), podem ser més optimistes. El vallesà ha entrat en el Top10 sovint però l’ha afectat no finalitzar la meitat dels grans premis, un mal que ja el va condemnar la temporada passada.

Baixen

termometre baixa

Jorge Lorenzo: 7è 

137 punts (3 podis)

El canvi de Yamaha a Ducati ja albirava un any complicat pel pilot mallorquí. I així ha estat. En la seva desena temporada a MotoGP, ha estat el primer cop que Lorenzo no ha aconseguit guanyar cap cursa. A més, ha hagut de veure com el seu company d’equip, Dovizios, sí que rendia plenament.

Pol Espargaró: 17è

55 punts (Millor posició: 9è lloc)

El petit dels Espargaró ha viscut un any difícil en el debut de KTM a la categoria reina. Acostumat a entrar habitualment en el Top10, Pol Espargaró s’ha hagut de conformar en lluitar en les posicions que donen dret als punts. La lectura positiva és que les seves actuacions han millorat en la segona part de la temporada.

Tito Rabat: 19è

35 punts (Millor posició: 10è lloc)

Després d’un any de debut a la categoria molt complicat, s’esperava que Rabat pogués millorar de forma notable els seus resultats, però no ha estat possible.

Héctor Barberà: 22è

28 punts (Millor posició: 9è lloc)

El de València ha passat del 10è lloc a la general del 2016 a una anònima 22a posició final aquest 2017. La propera temporada baixarà a Moto2 després de vuit anys a la màxima categoria.