El màdel, a la final del Campionat del Món d’Esports Alternatius

1 minut de lectura
Les darreres setmanes s’està celebrant un campionat mundial ben singular a través de les xarxes socials.

Avui fa un mes va començar el “Primer Congrés Mundial de Jocs i Esports Alternatius”, una cita organitzada per una organització argentina (Codasports) que ha comptat amb 109 ponents procedents de 21 països diferents i on s’han presentat fins a 96 modalitats esportives minoritzades. Tallers, conferències, jornades de capacitació… tot plegat una proposta virtual en temps de pandèmia en què els Països Catalans han tingut la seva quota de protagonisme a través del màdel.

Aquest esport nascut al País Valencià ha format part del prestigiós congrés amb una extensa presentació davant la resta d’esports a càrrec de Ricard Sentandreu, responsable de Pilotaviu i col·laborador de la Fosbury. El Congrés ha servit per crear l’Organització Internacional d’Esports Alternatius (WASG), una entitat que procurarà promoure la diversitat esportiva i els esports propis de tots els països del món des de la divulgació de les seves normatives, disciplines i maneres de jugar. Una proposta, sens dubte, que caldrà seguir de porp.

Més enllà del Congrés els organitzadors han decidit afavorir la participació popular amb un Campionat del Món d’Esports Alternatius fet a través de les històries d’Instagram. Un quadre enorme amb la presència de tots els esports en què els seguidors d’aquesta xarxa social han pogut anar votant ronda a ronda l’esport guanyador a través de duels directes. Després d’uns quants dies aquest dimecres arriba el gran moment de la final: fins a les 21:30h es pot participar amb l’al·licient de poder optar pel màdel, l’esport que ha rebut molts suports des de casa nostra i que ara es juga aquest singular títol davant el Dueball.

Des de la Fosbury us animem a participar en aquest joc per tal de donar a conèixer una disciplina esportiva única que seguim de ben a prop.