Les notes del cap de setmana esportiu

2 minuts de lectura

Matrícula d’Honor: La temporada castellera

Ja sabeu que a La Fosbury ens agrada parlar del món casteller. No podem deixar de treure’ns el barret per la increïble temporada 2016 que ahir es va cloure oficiosament amb la diada dels Minyons de Terrassa. I quina cloenda! La colla malva va descarregar el 3d10fm, el 4d10fm, el 3d9fp i el pd8fm. La millor actuació de la seva història que ens remet a les bestieses perpetrades per la Colla Vella dels Xiquets de Valls i pels Castellers de Vilafranca en els darrers mesos. Als 10 pisos també hi ha arribat la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona. La Colla Jove dels Xiquets de Valls, els Castellers de Sants i els Capgrossos de Mataró també han descarregat gammes extra i fins a 7 colles més han fet castells de nou pisos. És tremendo.

Excel·lent: CN Sant Andreu

El club barceloní ha acollit la primera cita del Circuit Català de Natació amb el Trofeu Alejandro López. La temporada, a més, comença amb bones notícies per CN Sant Andreu: en un frec a frec amb el CN Sabadell, va aconseguir ser el club amb el botí de podis més gran de la jornada: 5 ors, 7 plates i 4 bronzes. Més enllà del bon paper de Jèssica Vall o d’Àfrica Zamorano, destaquem dues actuacions. Marta González, amb rècord dels campionats als 100 lliures, i la joveníssima Alba Guillamon, que va vèncer a Judit Ignacio en papallona. Té 16 anys i l’haurem de seguir de prop.

Jèssica Vall a dalt del podi / Fotografia: CN Barcelona
Jèssica Vall a dalt del podi / Fotografia: CN Barcelona

Notable: José Antonio Hermida

El magnífic ciclista de Puigcerdà ha rebut un merescut reconeixement a la seva trajectòria dalt de la bicicleta. Medalla d’or de la Federació Catalana de Ciclisme per una carrera plena de cites olímpiques i posicions d’honor. Hermida ha ajudat a difondre la bicicleta de muntanya com ningú. En l’any de la seva retirada (va plegar veles el setembre, a Andorra), la Federació li ha ofert un homenatge necessari.

jose-antonio-hermida-mont-sainte-anne-2016-1

Bé: Marta Esteban

La valenciana ha sorprès amb el millor registre de la seva carrera a la marató de la seva ciutat natal. A València compten amb una prova cada cop més consolidada i d’alt prestigi internacional. Entre totes les figures, Esteban ha aparegut per ser cinquena amb un temps de 2:30:47. No només és la seva millor marca personal. És la novena millor marca de tots els temps a l’estat espanyol. S’ha situat a menys de tres minuts de la plusmarca de casa nostra assolida per Mònica Pont en un ja llunyà 1996. Esteban vol classificar-se per als mundials de 2017.

Marta Esteban

Insuficient: FC Barcelona – Bàsquet

D’acord, és estrany suspendre un equip que acaba de guanyar en el darrer partit de lliga ACB. Un equip que, a més, compta amb baixes de jugadors claus i que fa el que pot per sobreviure entre els millors. Però la derrota soferta contra el Reial Madrid el divendres per 63 a 102 és d’aquelles que es queden gravades amb foc. Una derrota que, d’altra banda, hauria de tenir conseqüències immediates. La plantilla del FC Barcelona no permet competir amb garanties ni a l’ACB ni, especialment, a Europa. El barça de bàsquet necessita tornar a agradar.

ole

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!