Les notes del cap de setmana esportiu

2 minuts de lectura
Com cada dilluns fem un cop d’ull a les actuacions més destacades del cap de setmana esportiu. La matrícula d’honor és per a la fita de l’amazona Paola Amilibia i les mencions destacades se les enduen Albert Torres, Gemma Triay i Lucía Sainz, Vicente Romero i Sheila Avilés.

Matrícula d’honor: Paola Amiliba

A la 56a ha anat la vençuda! La barcelonina s’ha proclamat aquest cap de setmana campiona d’Espanya de salts, una de les modalitats més espectaculars de l’hípica, després d’imposar-se al certamen disputat a Madrid. L’amazona catalana ha triomfat dalt el cavall Gaudí i s’ha convertit en la primera dona de la història en guanyar el concurs absolut de salts en una disciplina mixta. Amiliba s’ha refet de la decepció de quedar-se fora dels Jocs Olímpics de Rio de 2016, en què fins i tot va arribar a renunciar a la plaça de suplent.

També han estat protagonistes…

Albert Torres

Que el menorquí té un idil·li amb el velòdrom és un fet incontestable. I malgrat que d’ell n’esperem sempre les millors actuacions, el paper dut a terme aquest cap de setmana és impressionant. El menorquí ha tancat els campionats d’Espanya amb cinc medalles d’or en cinc proves disputades. Divendres es va imposar en les proves de persecució i de puntuació, dissabte en l’Scratch i aquest diumenge ha guanyat el madison i la puntuació per equips. El campió mundial d’òmnium viu el millor moment de la seva carrera.

Sheila Avilés

La catalana va aparèixer per primera vegada a aquesta secció fa una setmana i repeteix presència 7 dies després. En la traca final de les Skyrunner World Series ha competit a Limone Sul Garda i després d’acabar en cinquena posició ha assegurat el títol de campiona del món de les Sky Classic per davant de Laura Orgué i Ragna Debats. Un trio català d’envergadura en les curses de muntanya que demostra el potencial dels esportistes de casa nostra en aquesta especialitat més enllà de l’extraordinari talent de Núria Picas o Kilian Jornet.

DMHgAmRXcAE3XjF

Gemma Triay i Lucía Sainz

La parella formada per la menorquina i la catalana s’enfilen al tercer lloc del rànquing mundial després de vèncer el seu primer esdeveniment World Tour d’aquest any a Granada. Un torneig perfecte sense cedir ni un sol set davant algunes de les millors parelles del món. A la final, contundent 6 a 2 i 6 a 4 davant el duo format per Marta Marrero i l’argentina Catalina Tenorio. Un triomf de prestigi per a Triay i Sainz per a continuar mirant endavant.

Vicente Romero

Ja sabeu que, de tant en tant, a les notes del cap de setmana ens agrada reconèixer el talent i la persistència d’esportistes en categoria màster. Que l’esport brilla molt a l’elit però té molt mèrit des de qualsevol edat i condició. Avui li arriba el torn al veterà Vicente Romero. El valencià s’ha proclamat campió del primer mundial de pesca mar-costa màsters disputat a Peníscola. Malgrat la proximitat de la platja local, Romero va superar pescadors vinguts d’arreu d’Europa i d’alguns països més llunyans com Sud-àfrica.