Els esportistes que clamen per la llibertat dels presos polítics

2 minuts de lectura

Un munt d’esportistes del nostre país ja fa setmanes que defensen la democràcia davant la repressió exercida pels diferents poders de l’estat espanyol. A La Fosbury hem fet uns quants reculls de posicionaments que érem conscients que tindrien nous capítols atesa la pròpia naturalesa de l’estat i la determinació pacífica per la democràcia d’una amplíssima majoria de catalans.

Aquest dilluns a la nit Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, i Jordi Sánchez, president de l’Assemblea Nacional Catalana, han estat empresonats arran de les concentracions pacífiques del passat 20 de setembre. Davant un estat enfollit que crea nous presos polítics, a La Fosbury n’exigim l’alliberament immediat i donem la veu, com sempre, al món de l’esport.

D’entrada, ens fem ressò del comunicat de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes:

Els esportistes per l’alliberament dels Jordis

Tot seguit, recull de piulades d’esportistes fetes aquest mateix dilluns a la nit. Hoquei herba, bàsquet, vela, alpinisme, curses de muntanya, handbol, hoquei patins, waterpolo… una petita selecció dels esportistes que s’indignen. Aquest dimarts, a les xarxes i als carres, molts més de ben segur que es mobilitzaran per clamar “llibertat presos polítics!”.