El Vallparadís vol brillar a la Copa d’Europa de Korfbal

2 minuts de lectura

El millor korfbal europeu sempre té un parell de cites destacades tot just començar l’any. Al gener se celebra l’Europa Cup i l’Europa Shield, les dues grans competicions contintentals de clubs. La primera en entrar en escena és la Copa d’Europa, que reuneix als campions de les millors lligues europees. És una competició dominada clarament pels conjunts holandesos i en què Bèlgica tampoc falla mai en les posicions d’honor.

A Catalunya ja fa molts anys que la competició es viu de prop. Terrassa, que va ser la seu amfitriona el 1997 i el 2001, compta amb el CK Vallparadís, l’equip que aquest 2017 participarà per quarta vegada a la cita. El Korfbal Assessoria Vallparadís comença a ser un clàssic europeu, però té un repte pendent: tornar amb una medalla penjada al coll de la millor competició de clubs. En els darrers anys no ha quedat massa lluny de l’objectiu. El 2016, sense anar més lluny, va ser cinquè. Serà el 2017 l’any del primer podi?

CK Vallparadís

Una competició exigent

Que l’Europa Cup es disputi a Holanda reforça encara més les opcions del Top/Quoratio. Els holandesos ja van guanyar el títol el 2012 i el 2015 i volen mantenir l’hegemonia neerlandesa. Des de 1999 el campió de lliga holandès també s’imposa a la Copa d’Europa. El seu gran rival serà el Boeckenberg belga, l’equip que ha estat subcampió en 7 de les darreres 9 edicions. No cal dir que el campió de la lliga belga ha estat subcampió europeu ininterrompudament.. des de 1999!

És el tercer lloc del podi el que il·lusiona a Terrassa. Per assolir-lo, en primer terme, hauran d’aconseguir la segona plaça del grup A on estan enquadrats. És a dir, hauran de vèncer a tots els equips rivals excepte l’holandès. Els rivals a batre són el Brno txec, el Kocaeli turc i el Szentendre hongarès. Els egarencs tenen un equip sòlid amb la mateixa base dels darrers anys. Jugadors com José Luis Jurado, Laia Rosa, Jèssica Lechuga, Míriam González o Alexis Escardibul són decisius amb la selecció catalana de Korfbal i són la columna vertebral del Vallparadís.

Si són capaços de dur a terme la primera gesta i acabar al segon lloc del grup, amb tota probabilitat s’hauran de veure les cares al partit pel tercer lloc amb el Benfica. Els portuguesos han encadenat quatre anys consecutius al podi amb la medalla de bronze i no volen deixar-la escapar. Sens dubte, seran un dur rival, com Portugal ja va ser-ho com a selecció davant Catalunya fa pocs mesos. En tot cas, caldrà anar pas a pas. De moment, els jugadors ja són a Holanda i aquests dies entrenaran amb equips de la lliga holandesa per millorar el nivell. I del 12 al 14 de gener, tothom pendent de l’Europa Cup.

L’Europa Shield, el proper repte per als conjunts catalans

A finals d’aquest mes de gener també es disputarà l’Europa Shield a Portugal. Del 27 al 29 de gener dos equips catalans intentaran guanyar la segona millor competició contintental de clubs. Són el KC Barcelona, que defensa el títol assolit el 2016, i el CK Montcada, que debutarà en competició europea. N’estarem ben pendents!