Kilian Jornet, subcampió d’Europa a la cursa individual d’esquí de muntanya

2 minuts de lectura

Aquest primer cap de setmana de febrer es disputa als Alps suïssos una nova prova de la Copa del Món d’Esquí de muntanya que coincideix amb els campionats d’Europa de 2016 d’aquest esport. L’Alpiniski, a Les Marécottes, es converteix d’aquesta manera en una de les cites més importants de la temporada.

Aquest divendres al matí s’ha disputat la prova estrella dels campionats, la cursa individual, amb la presència de 23 seleccions diferents i dels millors esquiadors del món. No hi ha hagut victòria catalana però Kilian Jornet i Clàudia Galícia han tornat a demostrar el seu excel·lent estat de forma aconseguint la plata i el bronze respectivament.

12650953_937254462988341_8938610316617249478_n

El ceretà, que havia guanyat les dues primeres curses individuals de la copa del món, ha sumat la seva cinquena medalla en uns europeus però no ha estat capaç d’aconseguir el seu primer or en cursa individual. Jornet s’ha vist superat en aquesta ocasió per l’italià Michele Boscacci, que continua demostrant el seu talent i que amb 26 anys està en el millor moment d’una carrera que va començar de ben petit, quan tot just en tenia 14 i va participar a la mítica PierraMenta.

Boscacci va ser l’esportista amb qui fa tot just una setmana Jornet va voler compartir el triomf a la darrera copa del món, entrant plegats a meta, agafats de la mà. Malgrat això, la Federació Internacional d’Esquí de Muntanya (ISMF) va atorgar la victòria al català. Jornet va protestar i el president de l’ISMF, Armando Mariotta, ja ha anunciat que estudiaran el reglament per evitar que es repeteixin situacions que vagin contra la voluntat dels esportistes.

El tercer lloc del podi l’ha ocupat el jove alemany Anton Palzer, que és un dels grans rivals de Kilian Jornet per a la cursa vertical de demà, i que ha remuntat al tram final de la prova per superar els francesos Mathéo Jacquemoud i Xavier Gachet i el jove suís Remi Bonnet. Marc Pinsach ha entrat en la 23a posició i Oriol Cardona ha estat 30è (6è en categoria promesa).

El retorn de Laetitia Roux

La francesa que ha dominat amb mà de ferro l’esquí de muntanya internacional els darrers anys s’ha refet definitivament d’un inici de temporada irregular. Roux s’ha imposat a la cursa individual amb solvència, després de superar la local Jennifer Fiechter i la catalana Clàudia Galícia. Malauradament, una altra de les candidates al triomf, la sueca Emelie Forsberg, ha hagut de renunciar a la lluita per les medalles per una lesió al genoll i ha hagut d’abandonar la prova a mitja cursa.

Amb aquest bronze Clàudia Galícia confirma els bons resultats de les primeres curses de l’any, en què ja acumula tres places de podi a la copa del món i suma la seva primera medalla europea en una cursa individual. Galícia és una clara candidata a medalla a les dues proves pendents d’aquest cap de setmana, la cursa vertical de dissabte (en què Laura Orgué és la favorita indiscutible per a la medalla d’or en el seu debut a la competició) i la cursa esprint, modalitat en què es va imposar per davant la resta de favorites fa tot just una setmana.

A la cursa individual tres esportistes catalanes més han entrat al top 15: Laura Orgué (6a), Marta Riba (12a) i Marta García (14a).

Amb els resultats d’avui, la delegació catalana ja millora els registres obtinguts a l’Europeu de 2014, en què només Clàudia Galícia va ser capaç de pujar al podi en categoria absoluta, amb el bronze a la cursa vertical. Kilian Jornet, aquell any, no va participar a la competició.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!