La delegació kosovar que participa als mundials de karate de Madrid / NOC Kosovo

Espanya impedeix als karatekes de Kosovo participar al mundial amb la seva bandera

1 minut de lectura
Aquest dimarts ha començat a Madrid el campionat del món de Karate, la cita que marca l’inici del compte enrere per a aquest esport abans de fer el seu debut olímpic a Tòquio 2020.

La capital espanyola acull fins aquest diumenge el Mundial de Karate, l’esdeveniment més important de la temporada per a aquesta art marcial. Tretze esportistes, però, no podran competir sota la bandera del seu país. Segons informa Inside The Games el govern espanyol ha vetat la presència de la bandera kosovar al campionat del món de Madrid. D’aquesta manera, els karatekes de Kosovo han hagut de renunciar als colors del seu país i competeixen sota les sigles de la Federació Internacional de Karate (WKF).

En la cerimònia inaugural que se celebrarà aquest dijous els lluitadors kosovars tampoc podran onejar la bandera del seu país tal com faran més de 100 estats d’arreu del món, en una decisió que contrasta amb la seva presència als Jocs del Mediterrani celebrats el mes de juny a Tarragona. En aquesta ocasió el govern espanyol  ha pogut imposar el seu criteri i ha fet valer la seva postura política de no reconeixement de Kosovo com un estat independent, realitat que sí que és acceptada per la majoria d’estats membres de l’ONU.

Així doncs, els kosovars poden competir a Madrid però no poden fer-ho com a representants del seu país després de l’acord de mínims entre el govern espanyol i la federació internacional de Karate. No és el primer cop que l’equip de karate de Kosovo viu una situació com aquesta, ja que el passat mes de maig els esportistes van veure com no podien competir a l’europeu després que Sèrbia els prohibís la seva participació.

El COI reconeix oficialment el Comitè Olímpic de Kosovo, que aspira a portar algun dels seus karatekes als Jocs Olímpics de Tòquio de 2020, com ja van fer en una altra marcial com el judo el 2016 a Rio amb l’històric or de Maljinda Kelmendi.

Sabies que… Herolind Nishevci és un dels karatekes que competeix a Madrid? El 2016 es va convertir en el primer karateka de Kosovo en pujar al podi d’un campionat del món. Nishevci va guanyar la medalla de bronze a la categoria de 84 kg.