Ander Mirambell busca companys d’Skeleton

2 minuts de lectura
Fa 13 anys Ander Mirambell va començar a practicar Skeleton. El pioner d’aquest esport de gel a casa nostra vol compartir camí amb joves talents en el proper cicle olímpic.

Si teniu entre 15 i 27 anys i sou ràpids a l’esprint teniu opcions de convertir-vos en esportistes olímpics d’hivern d’aquí a 3 anys i mig. Aquesta és la crida que aquesta setmana ha començat a fer Ander Mirambell a les xarxes socials conjuntament amb la Federació Espanyola d’Esports de Gel. L’esportista i l’entitat han decidit impulsar un projecte esportiu amb l’objectiu de preparar un grup de pilots d’skeleton per als Jocs Olímpics de Pequín de 2022.

Posar en marxa una escola de pilots apadrinada per Ander Mirambell és una aposta ambiciosa que vol augmentar el nombre de practicants d’aquesta disciplina a l’estat espanyol. Fins ara, només Mirambell i la barcelonina Maria Montejano han competit a l’escena internacional en els tobogans de gel d’arreu del món. Unes instal·lacions que, d’altra banda, són inexistents al nostre país. Partint de la seva experiència ara es vol formar un projecte competitiu que començarà a caminar aquest mes de novembre.

El divendres 23 i el dissabte 24 es donarà el tret de sortida del futur equip estatal d’skeleton amb unes proves de selecció que es faran a Barcelona. Tots els esportistes que passin les proves entraran a l’equip que farà una primera concentració internacional a Innsbruck del 2 al 6 de desembre, iniciant un seguit de concentracions i un pla d’entrenaments (tècnica de sortida, baixades, etcètera) que preveu poder iniciar les competicions a finals de 2019.

Ander Mirambell i el seu entrenador Bernat Buscà són els responsables d’un projecte que també comptarà amb la participació dels altres entrenadors habituals del pilot català. Qui són, doncs, els candidats a convertir-se en esportistes olímpics d’una disciplina que encara no han practicat mai?

El projecte fa una crida a aquells esportistes que tinguin potència i velocitat, elements claus en l’skeleton. Jugadors de rugby, de futbol, d’hoquei herba, d’atletisme… totes aquestes disciplines ja han farcit de pilots seleccions com les de Jamaica, els EUA o Nigèria en els darrers anys amb casos com el de Lauryn Williams, l’atleta i pilot que ha pujat al podi d’uns Jocs Olímpics d’estiu i uns d’hivern.

Requisits per presentar-se a les proves de Barcelona

1 – Tenir entre 15 i 27 anys
2 – Ser ràpids a l’esprint (en homes, marques de 3.75 en 30 metres, de 6.90 en 60 metres o de 10.90 en 100 metres. En dones, de 4.20 en 30 metres, de 7.50 en 60 metres o d’11.60 en 100 metres), tot i que poden ser esportistes de qualsevol disciplina, no només atletes.
3 – Tenir disponibilitat en les dates següents: 23-24 de novembre, 1-7 de desembre, 25 de gener – 3 de febrer i 24 de febrer – 1 de març.
4 – No tenir por al descens en gel a alta velocitat
5 – Comprometre’s amb un projecte a quatre anys vista per aconseguir el màxim rendiment esportiu. Ser ambiciós i competitiu.
6 – Tenir la nacionalitat espanyola
7 – No haver estat sancionat per dopatge o per conducta antiesportiva.
Si voleu ser part del projecte, envieu un correu a [email protected]