Jordi Ribera segueix cultivant l’handbol des de la base al Brasil

1 minut de lectura

El seleccionador del Brasil Jordi Ribera segueix treballant sense descans per fer un gran paper amb la selecció amfitriona dels Jocs de Rio 2016 d’aquest estiu… però no oblida el treball de futur.

Foto: Rafael Peloso/A.A.FIB

Precisament aquesta setmana el tècnic de Sarrià de Ter està treballant a la localitat de Bauru (São Paulo), amb un nombrós grup de 38 jugadors, júniors i juvenils. Com expliquen a la web www.jcnet.com.br, els futurs èxits de les seleccions carioques segurament passen per la llavor que s’està plantant aquests dies a les instal·lacions de les Facultades Integradas de Bauru.

S’ha de tenir en compte que el Brasil és un país d’una gran extensió i els nuclis d’handbol estan molt separats entre ells. Concretament Ribera ha cridat jugadors de nou estats (Espírito Santo, Maranhão, Mato Grosso, Minas Gerais, Paraná, Piauí, Rio de Janeiro, Santa Catarina i São Paulo). Per això aquest tipus de concentracions són imprescindibles per tal de treballar i millorar el seu nivell de cara als compromisos internacionals de base, els pròxims els Panamericans i Mundials d’aquestes categories que es disputaran el 2017.

Queda clar que l’exitosa feina de Ribera al Brasil, en la que és la seva segona etapa,  no s’haurà de valorar només amb els resultats de la selecció absoluta () Amb la seva feina, Ribera va està posant els fonaments del que de ben segur que serà una de les seleccions potents a nivell mundial en el futur.