Barcelona Eagles revaliden el títol de campions catalans

2 minuts de lectura

El passat diumenge 21 de febrer va tenir lloc a Tarragona la segona edició de la Copa Catalana. Hi van participar els quatre equips de l’Associació de Quidditch de Catalunya (AQC): Barcelona Eagles, Wyverns Quidditch Team, Nightmare Grims i Imperius Zaragoza.

Copa_catalana_07

El dia anterior a la competició, Wyverns va anunciar la seva renúncia a la classificació per falta de jugadors, encara que van disputar els seus partits amb l’ajuda de Mercs. D’aquesta manera, va començar la jornada amb el partit Grims – Eagles. L’equip barceloní, màxim favorit de la competició, va demostrar el seu bon moment de forma. Amb un clar resultat de 0-130 *, els tarragonins es van trobar perduts davant el joc dels Eagles.

Imperius Zaragoza va arribar a la capital de Tarragona amb moltes hores de viatge a l’esquena. Començar la seva competició amb un partit amistós contra els Wyverns va ser la millor manera d’escalfar motors per al partit contra els Eagles. Els Wyverns, ajudats pels Mercs, es van imposar per 120 * a 0, com a resultat fora de competició. El resultat oficial va ser de 0-150 *.

Copa_catalana_03

El físic dels Wyverns es va enfrontar a l’agilitat dels Grims. Va ser un partit molt disputat, que va acabar amb la victòria local gràcies a la captura del cercador tarragoní. D’aquesta manera, el partit va culminar amb un ajustat 40-70 *. Un cop de motivació extra que va ajudar en els següents partits.

Barcelona Eagles va presentar per al seu partit contra Imperius una defensa molt avançada. Això va dificultar molt l’arribada dels saragossans als cèrcols rivals. La debilitat del joc de bludgers, a causa de la poca experiència de l’equip, va permetre als Eagles desplegar tot el seu joc ofensiu. Tot i així, Imperius Zaragoza va saber aprofitar bé les seves oportunitats i l’obstinació de Mateo Marcuello va permetre a l’equip marcar dos punts, i acabar amb un resultat de 200 * –  20.

Amb el pas a la final assegurat, Barcelona Eagles disputaven el seu últim partit de la primera fase contra els Wyverns. En aquest es va poder veure un enfrontament de forces. La bona defensa Eagle va impedir que els Wyverns poguessin apropar-se més a l’àrea rival. El resultat final va ser de 160 * – 30.

Copa_catalana_04

Imperius Zaragoza i Nightmare Grims es van disputar el pas a la final en l’últim partit. L’equip local es va trobar molt còmode al camp, ràpids en atac i sòlids en defensa. La tenacitat de la buscadora Paula Sorrosal va permetre acabar el partit amb un resultat de 140- 60 *.

D’aquesta manera, Nightmare Grims i Barcelona Eagles van tornar a disputar la final pel campionat català, igual que a la primera edició. Els tarragonins van començar fort, avançant-se al marcador amb 20 punts. En aquesta trobada van demostrar saber corregir els errors que van cometre en el seu primer partit i millorar el seu atac i defensa. Encara seva resistència no van poder parar l’avanç dels Eagles, que van acabar per imposar-se al marcador 190 * – 70. Tot i la diferència final, els Grims van demostrar que tenen un bon potencial, tot i que no van saber imposar-se a la força i ímpetu de les seves rivals.

Copa_catalana_01

D’aquesta manera, Nightmare Grims i Barcelona Eagles van aconseguir la classificació a l’European Quidditch Cup (EQC) que es disputarà el proper 16 i 17 d’abril a Gallipolli, Itàlia. Durant la jornada es va poder veure quidditch a diferents nivells i que encara té moltes possibilitats de millora.

 

Autora: Maria Lucea