Competir a dos quarts de sis de la matinada, un dels canvis a Tòquio 2020 L'organització afina els detalls per a la gran cita olímpica de l'any que ve

Els Jocs Olímpics de Tòquio encaren la recta final dels preparatius per a l’estiu de 2020

Esquitxats per diversos casos de corrupció, els organitzadors del Japó lluiten per seguir endavant amb les tasques previstes més enllà de l’ampli ressò mediàtic que ja fa uns quants anys que dura i que ha estat determinant per a la dimissió de diversos alts càrrecs vinculats a la candidatura olímpica. Quan falta un any i mig per als Jocs (es disputaran del 24 de juliol al 9 d’agost) el programa competitiu es va perfilant i s’avança ara, sobretot, en decisions més tècniques a partir d’informes d’experts o de recomanacions de la comunitat científica i esportiva del país nipó.

D’aquesta manera, mesures que s’havien anunciat de forma provisional viuen alguns canvis per intentar que la competició sigui el més segura possible per a tothom. Entre les decisions més destacades, sens dubte, hi ha l’avançament d’horari de les competicions de resistència a l’aire lliure, especialment la marató i les proves de marxa atlètica. Previstes inicialment a partir de quarts de vuit del matí, finalment la previsió de calor intensa justifica l’avançament de les curses. La prova de 50 quilòmetres marxa (que estrenarà la prova femenina per primera vegada a la història olímpica) començarà a les 5:30h, en el tram final de la matinada, i les maratons ho faran a les 6:00h.

Caldrà matinar, però segons el Yomiuri Shimbun, la seguretat dels corredors estarà garantida. Aquest mitjà explica que durant el mes de juliol de 2018 hi ha haver un rècord de 133 persones mortes al Japó per insolació o per un cop de calor i milers van ser hospitalitzades.

Un possible tsunami, el temor de la vela

Un altre canvi destacable l’avança la cadena de televisió NHK, que anuncia que les competicions de vela veuran reduït el nombre d’espectadors fins a les 3.300 persones, molt per sota de les 5.000 anunciades inicialment. Això es deu als estudis que les autoritats locals han dut a terme sobre l’espai que acollirà les regates a l’illa d’Enoshima i que asseguren que calia limitar l’accés a la zona per possibles evacuacions en cas que hi hagi un tsunami. Tot i que altres causes poden ser planificades amb temps, un terratrèmol al mar podria desencadenar un tsunami que arribés a la zona de la competició en pocs minuts i els responsables del Japó volen garantir que tots els esportistes, equips tècnics i espectadors tinguin una sortida segura de la zona de forma immediata.

Enoshima acollirà les competicions de vela a Tòquio 2020

Nova revista en paper a la venda. Fes-te sòcia!